divendres, 21 de juny del 2013

EL WALDORF ASTORIA DE SERT EN 3D

Recreació dels murals de Sert pel Waldorf Astoria de Nova York

Josep Maria Sert va pintar entre 1929 i 1939 les 15 teles que composen la sèrie de "Las bodas de Camacho", com a decoració pel menjador de l'Hotel Waldorf Astoria de Nova York, on van estar fins el 1972. No era la primera obra que feia a Estats Units, però sí la primera de caràcter públic, i la popularitat que va adquirir va ser tan gran que el menjador aviat s'anomenà "Salon Sert".

La Fundación Banco Santander, que actualment custodia aquestes obres a la seva seu de Boadilla del Monte, ha creat un projecte multimèdia que recrea en 3D com seria aquell menjador de l'Astòria original. El vídeo coincideix en un moment en el que el Waldorf Astoria actual pretén recuperar la seva història demanant a tothom que tingui objectes d'aquell hotel llegendari que els aporti per a la fidel reconstrucció.



Aquestes pintures de Sert procedents del menjador del Waldorf Astoria es van vendre l'any 1972 al Banc Urquijo, en una negociació en la que hi van intervenir els antiquaris Ramon i Vicent Climent. Es van exposar diverses vegades fins que a l'any 1996 es van instal·lar cedides a la Llotja de la Cambra de Comerç de  Vic, a l'edifici del Sucre. Després de la fusió dels dos Bancs és quan passen definitivament al fons del Santander, quedant a Vic unes reproduccions que es poden veure per internet en una visita virtual a l'edifici, que forma part de la ruta turística de la capital osonenca.

1 comentari:

Pablo ha dit...

Where can I find a decent copy of El Astrologo? Is it in the public domain?