diumenge, 24 de maig del 2009

UNA SETMANA INTENSA

Aquesta setmana que comença ve a ser com el nostre particular Tourmalet. En tres dies consecutius inaugurem tres de les exposicions més importants que haurem dut a terme en tota la temporada, i hores d'ara us podem dir que, a més de molt cansats, estem feliços com poques vegades. Una veritable revàlida.

JOVES SELECCIONATS COL·LECTIVA SANT LLUC 2008
Dimecres 27 de maig, a les 7 de la tarda. Àmbit Zero de l'Ateneu Caixa Laietana (noteu que s'ha avançat l'horari a les set, respecte l'hora anunciada, per motius "esportius" obvis).



Es tracta de l'exposició promocional que organitzem pels joves seleccionats pel Jurat de la Col·lectiva de tardor. Al seu entendre presenten prou potencial artístic, com a artistes novells, com per ser mereixedors d'aquesta oportunitat que els bridem. Per a molts d'ells serà la seva primera experiència expositiva, i cal veure-la com al trampolí al què possiblement no haurien tingut accés sense aquest ajut nostre. Per a d'altres, en canvi, més bregats ja en aquest món i alguns fins i tot amb una carrera professional ben consolidada, potser aquest ajut sigui més simbòlic que efectiu, i cal que l'entenguem com a un reconeixement a la seva trajectòria. Així ho va entendre el Jurat al seleccionar-los, encara que alguns ho siguin per segon o tercer cop, al valorar prou positivament la seva obra com per no deixar-la sense un reconeixement explícit.

Són Pol Codina Font, Beth Fornas Dos-Santos, Àlex López Garrido, Núria Hurtado Font i Alexandre Valls Solé. Per a tots ells la nostra felicitació, i el desig de que ben aviat puguin omplir ells sols moltes sales d'exposicions, ja que ells són el nostre futur.

PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ 2009
Dijous 28 de maig a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de Caixa Laietana, al carrer Santa Teresa




















Evidentment és la "joia de la corona", l'etapa reina. No cal dir que l'acte d'inauguració és important, la conferència, els parlaments... la lectura del veredicte desvetllant els secret de qui és el guanyador d'aquesta edició, qui són els guardonats, quins són els altres finalistes...Però és que l'exposició que s'inaugura a continuació al primer pis dura dos mesos, i caldrà veure-la amb deteniment, una i moltes vegades. No n'hi ha prou amb el primer dia, calen més visites per saber què es fa fora, quines són les noves tendències, a quin nivell estan els nostres representants. Cal fer proselitisme, parlar-ne a les amistats, animar la gent a que vagi a veure l'exposició, que sigui la més visitada, que tingui un èxit incontestable. Estarem fent que el Premi cali com a un element característic de la ciutat que li dóna el nom. Estarem ajudant a posar Mataró en el mapa cultural català i espanyol. Per això hem estat lluitant nosaltres, ajudeu-nos a aconsegui-ho!

ALBERTO ROMERO AL COL·LEGI D'APARELLADORS
La luz revelada. Divendres 29 de maig, a les 7 de la tarda al Col·legi d'Aparelladors, a can Xammar.



És la tercera de les exposicions que organitzem aquesta setmana, i les tres en locals que no són els nostres. Això indica que l'activitat que duem a terme, més enllà de la pròpia del dia a dia (tallers, cursets, visites comentades, sortides culturals, sortides pictòriques, exposicions a les nostres sales, etc) va prenent cos i es fa notar amb força en l'àmbit cultural de Mataró.

Aquesta és també la tercera que organitzem el Col·legi d'Aparelladors, després de la de Rosa Mª Codina i de Josep Novellas. Tres noms d'un pes específic inqüestionable. Tothom coneix a casa nostra l'obra de l'Alberto, que ve d'exposar a Reus i a Madrid, i que properament ho farà a Barcelona (si algú no el coneix encara, només cal que observi detingudament aquesta foto de la invitació per adonar-se de que estem davant d'un dels nostres artistes més valuosos).

Són tres activitats que haurien merescut programar-se més espaiadament, per poder dedicar a cada una d'elles l'atenció que es mereix per si sola. Però quan no juguem a casa nostra moltes vegades no tenim aquesta capacitat decissòria, i ens hem d'adaptar a les circumstàncies. Així és que cal posar-se les piles i disposar-se a gaudir de tres dies d'una intensitat màxima. I que duri!.

Us esperem a les tres.