dimarts, 7 de juliol del 2009

ALBERT ALÍS: ESTUDIANT EL COS 1 i 2

El dissabte passat es van inaugurar a les nostres sales les dues exposicions que Albert Alís dedica a l'estudi del cos, coincidint durant tot el mes de juliol amb la que va inaugurar a la seu de Capgròs la setmana anterior, dedicada aquesta al paisatge urbà tractat a manera de cartell.
Les dues exposicions vénen a ser realment una de sola, diferenciant-se només per les tècniques utilitzades, ja que el concepte, la idea bàsica, és sempre el mateix, una constant en tota la seva obra: la recerca de l'essència, despullada de tot allò superflu que no sigui estrictament necessari.
A la Sala Sant Lluc del Casal de l'Aliança, i desafiant una calor asfixiant, una bona gentada es va aplegar a les 7 h per a inaugurar la primera de les dues mostres. Aquesta està formada íntegrament per dibuixos , esbossos i estudis preliminars (o definitius) al carbó, al grafit, o amb el recolzament del blanc per les llums quan són fets sobre paper gris de mitjos tons.
Va fer la presentació l'Antoni Luis, com a president de l'Associació, a qui l'Albert va agrair l'oportunitat de la doble mostra, així com l'assistència del públic, i va explicar breument les seves idees bàsiques, el seu concepte del tractament de la figura i la unitat de tota la seva feina, sigui quin sigui el procediment utilitzat.

Tots els assistents ens varem desplaçar poc després a l'edifici de la Presó, on a la nostra Sala Taller continua l'exposició amb la mateixa temàtica que al Casal, però aquí integrament amb olis. Després d'una altra intervenció del president, referint-se a la bellesa -a més de la qualitat- de les obres d'Alís, l'Albert va fer referència a que ell no la busca deliberadament, ja que en principi només pretén trobar l'armonia, i per sobre de tot, estudiar la llum, base i essència de tota pintura.

La calor aquest cop va ser més fàcil de suportar, ja que es va poder sortir al pati on esperava una copa de cava i uns daus de xíndria fresca que van ajudar molt eficaçment a fer més agradable la vetllada.


Recomanem sempre la visita a les nostres exposicions, però aquest cop la visita és més obligada que mai, ja que dues mostres d'una figura com la de l'Albert Alís, un dels millors exponents de la pintura mataronina, simultànies i a les nostres sales, no es tenen cada dia. Les obres, a més, mereixen veure's amb tot el deteniment possible per admirar-les, per fruir-les, però també per aprendre'n molt. No us les perdeu!