dimarts, 9 de febrer del 2010

JORDI HOMAR AL COL·LEGI D'APARELLADORS

Aquest divendres, a les 7'30h, s'inaugura al Col·legi d'Aparelladors l'exposició "CEL-OBERT", de Jordi Homar.


Jordi Homar és professor d'art, i en aquesta ocasió ens presenta un conjunt de fotografies positivades sobre planxa d'alumini, en les que el seu concepte espaial assoleix efectes ben sorprenents, al mateix temps que ben lligats a la idiosincràssia del propi espai expositiu.




Aquest petit text seu és ben aclaridor del què es proposa:

"Incidiendo en el espacio con la materia.
 Incidiendo en la materia con el espacio." 
Eduardo Chillida: Escritos.

Fotografiar el buit és l'objectiu de la sèrie "Cel-obert". Un buit que no és entès com un espai neutre si no com allò que proporciona sentit al ple i que alhora té sentit en si mateix.

En aquestes imatges, els cels grisos i els retalls d'arquitectura estableixen un joc de forces net i meditat. Aquí el límit entre l'espai i la matèria funciona com a un enllaç del món visible amb l'invisible.

Límit és també l’essència d'aquestes fotografies situades tant entre la figuració i l'abstracció com entre el que és literal i el que és metafòric. Els fragments de les cobertes (voladissos de teulades, mènsules, entregues de pilars, tendals improvisats ...) i el cel gris remeten al llenguatge de l'abstracció pictòrica més pura. I, per altra banda, evoquen pensaments i situacions que enllacen amb el moment de contemplació que van sorgir.


Jordi Homar 


Com sempre, estarem molt satisfets amb la vostra visita, us esperem.