dimecres, 13 d’octubre del 2010

DIJOUS MOLT ACTIU

Demà dijous promet ser un dia d'activitat frenètica per a aquells que no es vulguin perdre cap de les propostes culturals que se succeiran gairebé simultàniament de 7 a 9 del vespre.

I si heu de triar, tindreu feina:

FINA ENRICH AL CAPGRÒS
A les 19:30h recordeu que tindrà lloc la inauguració oficial de la mostra (que ja fa 15 dies que està en marxa), que es va haver d'ajornar per causes de força major. Esperem que tot hagi tornat a la normalitat i poder acompanyar la Fina en aquest acte posposat.

PLACA RAFAEL ESTRANY
Mitja hora més tard, a les 20:00h, tindrà lloc l'anunciat descobriment de la placa d'homenatge a Rafael Estrany, a la seva casa natal al carrer Sant Francesc d'Assís.

CONFERÈNCIA A CA L'ARENAS
Però és que abans d'aquests dos actes que ja us vàrem anunciar, es farà a Ca L'Arenas una conferència que promet ser ben interessant per als amants de l'art.
Aquesta és la presentació que ens faciliten des de la mateixa ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L'ARENAS, organitzadora de l'acte:


PERE CASANOVAS I SIMON
LA TRAJECTÒRIA DE L’ESCULTURA PÚBLICA

En l’art contemporani l’escultura ha aconseguit noves cotes, d’una dimensió extraordinària, que s’afegeixen a les clàssiques produccions del modelat, la talla, la fosa, el marbre, la pedra... per reinventar-se i donar un salt en l’estètica escultòrica. El formigó, l’inoxidable, la soldadura, la planxa... han permès alterar el cànon d’unes formes per esdevenir subjecte per elles mateixes.

És dins aquesta formulació de l’escultura  que Pere Casanovas i Simon ha treballat des de l’inici, en els anys joves, en la investigació de les possibilitats que hi ha a partir del coneixement de l’ofici de la mecànica. És en el seu cas que moltes obres d’artistes considerats tenen com a base i fonament el domini professional del tractament de materials i d’estrutures que Pere Casanovas les ha dotat per a la consecució del resultat definitiu.

Pere Casanovas compta amb una llarga trajectòria al servei de l’art i alhora una notable producció pròpia, perquè és escultor i l’art en ell ha estat i és una part molt important de la seva vida. És de tot això i del fenòmen de l’accentuada promoció de l’escultura pública en les darreres dècades del que ens parlarà.

Hi sou convidats.

Ca l'Arenas Centre d'Art
carrer d'Argentona, 64