dissabte, 23 d’octubre del 2010

EL DIA DELS SOCIS

En una setmana tan plena d'activitats com aquesta, encara no havíem pogut comentar l'èxit del Dia del Soci d'aquest 2010, celebrat diumenge passat al matí.

La convocatòria d'aquesta diada la fem normalment el diumenge més proper a la festivitat de Sant Lluc, el 18 d'octubre, que aquest any queia en dilluns. Així el diumenge al matí, aprofitant que des d'aquest mes ja hem començat les activitats a la Nau Minguell, vàrem convocar tots els socis a aquest nou local, amb una doble intenció: d'una banda, per facilitar als qui encara no el coneixien una mena de jornada de portes obertes; i d'una altra, per fer entre tots una activitat que ens va semblar prou interessant.


La Nau Minguell, adscrita a la Fundació TECNOCAMPUS, disposa d'unes magnífiques instal·lacions de producció d'audiovisuals, dotades amb tecnologia puntera i destinades a facilitar el pont entre la creació artística, la investigació tecnològica i la producció industrial. I vàrem voler aprofitar aquests recursos que posen a la nostra disposició per conèixer en viu i en directe totes les seves enormes possibilitats.


Es tractava de fer un video amb les gravacions de tots els socis artistes que es prestaven a explicar davant la càmera quin és el seu procés creatiu, com s'enfronten a la "pàgina en blanc" que suposa la tela, el fang, el ferro, els pigments per esmaltar... abans d'abordar una creació artística.


Val a dir que no tots els presents s'hi van atrevir, i per aquest motiu és encara més d'agrair la valentia dels qui es van oferir a fer-ho: en total, quinze actuacions, que en principi havien de ser informals i espontànies, però que per motius tècnics van acabar per prendre un format d'entrevista.


I així, durant gairebé dues hores, van anar passant per la taula grans i joves, veterans i novells, tots amb les seves ocupacions i preocupacions, amb les seves pors i els seus reptes, amb les seves il·lusions de fer una feina creativa.



I els assistents, que en principi es pensava que anirien passant picant galetes mentre en un racó es feien les entrevistes, no es van moure dels seients de les graderies fins que va acabar de parlar l'útlim participant.


Llavors sí, després d'un espontani aplaudiment dirigit a la valentia de tots i a l'acte en general, tothom es va dirigir cap al pati on, aprofitant el sol d'un magnífic matí, va continuar una estona més aquesta festa que no pretén ser més que un lloc de trobada entre amics i companys, una manera de fomentar amistats i relacions.


En aquests moments, el material gravat s'està editant i muntant per mans professionals, i esperem que tan bon punt el tinguem us el podrem oferir en aquest blog, i potser també a la plana web. També intentarem poder fer-ne còpies per als interessats.

En properes entrades d'aquest blog us anirem oferint més imatges de les intervencions dels participants i del "making off" de la gravació. Estigueu atents!