diumenge, 27 de febrer del 2011

ANIVERSARI DE SOROLLA

Avui, la icona de Google, aquesta eina que ja s'ha fet tan indispensable que no sabem com es podia viure sense ella tot just fa uns pocs anys, ens sorpren amb una imatge del grafisme sobre la sorra d'una platja que, al menys als aficionats a la pintura, ens resulta com molt familiar. I clicant a sobre, apareix el motiu: 148è aniversari del naixement de Joaquim Sorolla.


No cal dir com ens alegrem de veure aquest homenatge a un pintor "nostre" en un mitjà de la difusió internacional de Google, acostumats com ens tenen a recordar aniversaris de grans invents, de naixements o de morts d'escriptors o polítics cèlebres. I tampoc és qüestió de fer aquí una apologia de la seva persona ni de la seva obra, que tots coneixem sobradament: Fa ben poc varem poder veure a Barcelona una gran exposició seva, amb motiu de la restauració dels panells de la Hispanic Society de Nova York, una visita que varem tenir el goig de compartir amb molts de vosaltres.


Com a contribució a aquest homenatge us proposem el vídeo realitzat pel canal  de televisió de la Ciudad de Madrid amb motiu de l'exposició que us comentem, i que també es va portar al Museo del Prado. És un resum de 9 minuts del documental "LA EMOCIÓN DEL NATURAL. VIDA Y OBRA DE JOAQUIN SOROLLA", de 52 minuts de durada i que es comercialitzava durant l'exposició.