dilluns, 21 de febrer del 2011

POSAR PORTES ALS CAMPS

Pel servei d'estadística del servidor del Blog sabem que ens visualitzen de llocs tan increïbles com Malàisia, Turquia o Bulgària, Rússia o Kirgizistan. Això realment motiva, però sorprèn que un mitjà tan modest com aquest, d'una Entitat tan local i comparativament reduïda com la nostra, travessi tantes fronteres, o millor dit, no hi hagi fronteres que el deturin.
En canvi, enlloc diu si ens visualitzen des dels Països Valencians, només a l'atra banda de l'Ebre. Quan els qui no ens entenen ens poden tenir com a casa, no podem assegurar que aquests altres catalans puguin compartir les nostres cuites.


De fa uns pocs dies, a València ja no poden sintonitzar TV3. I no és per un problema tècnic. Aquesta tarda, a Barcelona, al carrer València, els mitjans socials han convocat una concentració de protesta, que segurament des de València no veuran per televisió. Estem contents de pertànyer, d'alguna manera, a l'àmbit d'aquestes xarxes socials que en poc temps han sigut capaces de canviar les relacions socials de la Humanitat, fins i tot de fer caure alguna dictadura.

La il·lustració de sobre va dedicada a tots aquests valencians que no podran veure la nostra televisió. És com el nostre homenatge mut -i cec- a l'enteniment entre els pobles, a la comunicació entre la seva gent, a la relació cultural com a eina d'intercanvi per sobre les pistoles i les imposicions.

I com que de moment no poden veure la televisió catalana però suposem que poden visualitzar correctament aquest blog, els oferim des d'aquí el millor resum que s'ha fet mai, al nostre entendre, de les polítiques dels nostres països. L'ha fet, en clau d'humor, la televisió catalana que no els està permès veure. I a aquest pas, ja veurem per quant temps ens la deixen seguir veient a nosaltres.