dijous, 20 d’octubre del 2011

MANUEL CONTRERAS A APARELLADORS


Com ja us vàrem anunciar, l'exposició d'aquest mes al Col·legi d'Aparelladors va haver de ser sustituïda a última hora per la de MANUEL CONTRERAS titulada Venècia. Ombres i llums. 

També s'havia d'inaugurar aquell mateix dia una prèvia, "Un cafè amb...", un acte mitja hora abans de la inauguració oficial consistent en una petita entrevista que el presentador de l'exposició, o algun crític d'art, farà abans de cada inauguració al local veí, EL PÚBLIC. Aquest local, acabat d'estrenar i regentat a mitges entre Xandri Calsapeu i la gent de CLACK, està just al costat del Col·legi, i en un conveni a tres bandes entre Aparelladors, Públic i Associació Sant Lluc, permetrà una col·laboració que esperem ens beneficiarà a tots. El Públic tindrà una activitat cultural fixa a la seva agenda, i nosaltres disposarem de les seves instal·lacions i serveis de comunicació per potenciar la publicitat dels actes que organitzem a la Sala del costat.

S'havia encarregat a Pere Pascual la primera entrevista, a Xavier Vilagut, i per sorpresa seva va haver de canviar d'entrevistat d'un dia per l'altre. Aquí està un fragment de la gravació, que ja està penjada al You Tube.



A continuació va tenir lloc la inauguració de l'exposició, amb els habituals parlaments del representant del Col·legi, del president de l'Associació i del propi Manel, que van explicar que era una exposició ja presentada amb anterioritat a Mataró, però que pel seu caràcter itinerant havia permès un ràpid muntatge en 24 hores. S'hi va sumar també, en aquesta ocasió, Eloi Aymerich, en nom de CLACK, per explicar aquesta col·laboració que s'inicia ara.





L'exposició, una sèrie de fotografies realitzades sense intencionalitat prèvia durant una passejada nocturna per Venècia, comença al capvespre i va avançant, en ordre cronològic, mentre es va fent fosc i apareixen les primeres llums, fins a negre nit amb la ciutat sota l'il·luminació i les ombres que la fan màgica i inconfusible. Consta també d'un grapat de poemes il·lustratius de Manuel Patricio, que complementen les imatges, i de la que properament se'n farà un recital a la mateixa sala. Us deixem amb unes quantes imatges de la vetllada.







Agraïm molt a en Manel la seva disposició, que ens ha permès sortir airosos d'un imprevist en absolut desitjat.