dissabte, 22 d’octubre del 2011

MINI PRINT DE CADAQUÉS


En el post anterior donàvem la relació dels participants a la mostra Gravadors i Incisori, que es va inaugurar ahir a Can Palauet. Entre els mataronins hi figura Núria Calsapeu, que recordem que va ser un dels tres artistes joves seleccionats a la Col·lectiva Sant Lluc 2010, juntament amb Ricardo Parabere i Marc Sala. 

Com a tal seleccionada va participar en l’exposició promocional que els vàrem organitzar a la Sala Santa Anna de Caixa Laietana, i en la que va participar-hi amb un conjunt de gravats i de joieria. I com és ja costum els darrers anys d’encarregar el disseny del catàleg i cartell de la Col·lectiva Sant lluc a un dels joves seleccionats l’any anterior, va ser ella també la responsable del díptic i els elements publicitaris de la Col·lectiva d’aquest any, com encara podeu veure a l’Ateneu del carrer Bonaire.

Ens va passar per alt en el seu moment, per coincidir amb les vacances, comentar que ella havia estat una de les sis guanyadores en el prestigiós concurs Mini Print Internacional de Cadaqués, i aprofitem ara l’avinentesa per donar-ho a conèixer i expressar-li la felicitació que no li varem fer quan tocava.


El Mini Print Internacional, que organitza la Galeria Fort de Cadaqués, i que aquest any ha arribat a la seva 31ena edició, és un concurs de gravat obert a totes les tendències i tècniques d’estampació i on hi participen artistes de tot el món. La mostra es itinerant, i ha viatjat per diversos països, entre ells Estats Units, Japó, França, Anglaterra, Irlanda, Finlàndia i Mèxic, amb gran èxit. Els autors de les sis obres guanyadores són convidats a realitzar una exposició individual a la galeria de Cadaqués l'estiu següent de rebre el premi.


Núria Calsapeu ha estat seleccionada per la seva obra Gallina, feta amb planxa retallada i collage, i el jurat l’ha escollida entre els gairebé 700 artistes participants, de 57 països. Raul Capitani ha quedat entre els finalistes, per la seva obra Hombre.