dissabte, 1 de febrer del 2014

PREMI A MIQUEL BARCELÓ


L'artista Miquel Barceló ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Art Gràfic 2014 concedit per la Calcografia Nacional, i que l'any passat va ser atorgat a Jaume Plensa.

La Calcografia Nacional, vinculada a la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando, ha anunciat la concessió a Miquel Barceló del Premi Nacional d'Art Gràfic 2014 durant la inauguració d'una mostra sobre l'obra gràfica de Jaume Plensa. El mallorquí ja es va fer mereixedor d'un altre Premi Nacional en 1986, el d'Arts Plàstiques.

Aquest premi, instituït el 1933, reconeix anualment l'obra impresa d'un artista espanyol i té com a té el triple objectiu reconèixer la tasca dels creadors que es dediquen al gravat i tècniques afins, impulsar la seva pràctica i estimular el col·leccionisme de gravats.

L'any passat va recaure en el citat Plensa i abans l'havien rebut Luis Gordillo, Joan Hernández Pijuán o Rafael Canogar.

El jurat estava format per Víctor Nieto, Francisco Calvo Serraller, Juan Bòrdes, Plensa i José María de Francisco. Han valorat "la dedicació i trajectòria de Barceló al món de l'estampa i l'art gràfic durant més de 30 anys".

Com Plensa aquest any, Barceló tindrà exposició pròpia a la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando el 2015, una retrospectiva amb algunes de les seves obres més representatives. Estarà oberta de primers de febrer fins al 23 de març.