diumenge, 6 de setembre del 2015

INAUGURACIÓ DE TEMPORADA A APARELLADORS


Ahir a la tarda es va inaugurar a la Sala d'Exposicions del Col·legi d'Aparelladors la exposició "Tenas i el Mar", coproduïda per l'Estudi Tenas i l'Ajuntament de Canet de Mar, d'on era l'artista, i que ja va estar exposada fins fa poc al Museu Marítim de Barcelona, a les Drassanes, encara que ara amb la incorporació d'alguna obra.



Abans de la inauguració va tenir lloc a El Públic l'habitual entrevista-col·loqui entre el comunicador i també artista Joan Poch i l'artista que inaugura a continuació, representat aquesta vegada per la seva vídua Lina Cuchetti i la seva filla.



La inauguració de l'exposició va estar presidida per Lina Cuchetti i pel regidor i exregidor de cultura de l'Ajuntament de Canet, Ivan Aranda i Pere Xirau, respectivament, així com pel regidor de cultura de l'Ajuntament de Mataró Joaquim Fernández.



Va presentar l'acte el nostre president, Antoni Luis, que després d'una emotiva intervenció va cedir la paraula a una no menys emocionada Lina.


Van intervenir també un dels "pares" de l'exposició, el Sr. Pere Xirau, l'exregidor de cultura amb qui es va gestar l'exposició, i l'actual regidor de cultura, Sr. Ivan Aranda, que és qui la promociona actualment de manera itinerant. 


Va tancar el torn d'intervencions el Sr. Joaquim Fernández, que va posar en valor precisament aquesta entesa entre regidors anteriors i actuals en favor de la promoció cultural del seu municipi, més enllà de qualsevol altra consideració.



L'acte, com va posar de manifest precisament el Sr. Xirau, fins i tot una mica sorprès, va comptar amb una nombrosa assistència, especialment de gent de Canet vinguda expressament per a aquest acte.




L'exposició compta, a més d'una trentena de pintures en tècnica mixta i tinta xinesa sobre diversos suports, amb una vitrina amb libretes originals d'autor, sis escultures de la sèrie Potemkine i un vídeo sobre l'obra de Josep Tenas.