dilluns, 11 d’abril del 2016

CONFERÈNCIA A CA L'ARENAS



DÒLMENS I MENHIRS.
         ELS GRUPS MEGALÍTICS DEL MARESME I VALLÈS ORIENTAL


El proper dijous 14 d’abril l’Associació Amics de Ca l’Arenas presenta Robert Lleonart, arqueòleg, que parlarà de la incidència històrica en la investigació arqueològica a les comarques del Maresme i Vallès Oriental. 

Joan Mercadé, comte de Bell-lloc, l’any 1879, ja va fer unes acurades descripcions del dòlmen de Pedra Arca a Vilalba Sasserra i del cròmlec de Pins Rosers a Llinars del Vallès.

Les anomenades Comissaries Locals d’Excavacions Arqueològiques, a la dècada dels anys cinquanta del segle passat, van posar a la llum nous vestigis de la cultura megalítica i un equip del Museu de Vilassar de Dalt van contribuir a eixamplar el coneixement prehistòric de la nostra comarca.

La Secció Arqueològica del Museu de Mataró va reemprendre els estudis de la prehistòria sota l’impuls de Jesús Illa i, més endavant, amb creixent activitat, es culminà un projecte de recerca sobre el poblament prehistòric de la Serralada Litoral (Maresme-Vallès Oriental) portat a terme pel Museu de Mataró i per un equip de membres de la Secció Arqueològica, que ha posat a primer pla l’arqueologia local.

La conferència tindrà lloc el dijous 14 d’abril de 2016, a dos quarts de vuit del vespre, a la seu de l'ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS, Carrer d’Argentona, 64