dijous, 28 d’abril del 2016

MARTA CUIXART EXPOSA A CAPGRÒSLa nostra companya Marta Cuixart inaugura aquest dijous a l'Espai Capgròs, a les 19:30 h, l'exposició "Metall i vida".
 “Metall i vida” és el títol de l’exposició del mes de maig a l’Espai Capgròs, que s’inaugura el proper dijous dia 28, a càrrec de la pintora llavanerenca Marta Cuixart. Una exposició que gira precisament a l’entorn del metall, material que ha inspirat l’artista “pels reflexes i colors que desprèn” i que es pot trobar en objectes quotidians a les llars “que sovint formen part de la nostra vida i a vegades dels nostres records, fins i tot de la infància”. Cuixart pren el metall com a nexe d’unió dels quadres de la mostra, de caràcter figuratiu i que retraten interiors. 
Cuixart (Llavaneres, 1961) és deixeble de dos dels grans mestres artistes maresmencs, Jordi Arenas i Marta Duran. Del primer en va assimilar la tècnica i l’ortodòxia, i amb la segona va aprendre a deixar-se anar i a expressar-se a través del color i la llum. L’artista reconeix que la seva obra presenta similituds amb la de Duran. “Si estàs amb un mestre durant 10 o 15 anys i t’agrada el que pinta, si existeix una connexió entre els dos, és normal que això passi”, explica. La pintura figurativa de l’artista maresmenca té una clara inspiració impressionista, però en els darrers temps les seves pinzellades estan prenent un caràcter més expressionista, “més deixada anar i no tan realista”, tal i com explica la pròpia Cuixart, fruit de la percepció subjectiva de la realitat. Una evolució que es podrà veure ara a l’Espai Capgròs. Cuixart ha pres part, des dels anys 80, en una seixantena d'exposicions col·lectives.