dilluns, 25 d’abril del 2016

LLIBRE GEGANT DE SANT JORDI


Aquest diumenge s'ha tornat a celebrar a Mataró l'edició del Llibre Gegant de Contes, que ja compta amb 40 anys de tradició a l'esquena. 

Aquesta vegada, contràriament a les dues edicions anteriors, s'ha tornat a fer al seu lloc habitual, la Plaça Santa Anna, que segueix sent l'àgora per excel·lència de la Mataró festiva. L'ombra dels arbres i dels para-sols, les bales de palla, l'acotament de l'espai, el dia primaveral... tot ha contribuït a una altra jornada tradicionalment radiant.


Entre els menuts, la mateixa imaginació desbordant de dracs i princeses, d'herois televisius o de fantasies infantils de sempre. 

Entre els artistes, aquests altres voluntariosos protagonistes que suen tinta -i guaix, i aquarel·la- com a esforçats notaris de la imaginació infantil, les dues versions: la dels dibuixants veterans habituals i la dels nois i noies, cada vegada més joves, que fa ben poc encara estaven inventant històries perquè els les il·lustressin i que ara han saltat la barrera i ja estan a l'altra banda, amb els pinzells a la mà i a l'esquena la responsabilitat del qui agafa el relleu perquè la tradició no es trenqui i la voluntat de ser ells, algun dia, els veterans de la Diada. 

Carme Vives 
Manel Morral
Daniel Llin 
Antoni Luis
Manuel Contreras

I entre els artistes, com sempre, alguns companys nostres esforçant-se a mantenir la flama de la tradició entre els més petits i fent possible aquesta comunió anual entre art i literatura, perquè quedi constància gràfica perdurable d'aquesta voluntat nostra de ser i d'estar en totes les activitats ciutadanes relacionades amb la cultura i amb l'art. 

Gràcies, Carme Vives, Manel Morral, Daniel Llin, Antoni Luis i Manuel Contreras, per participar-hi i per representar-nos tan dignament.