dilluns, 12 de desembre del 2016

70 ANIVERSARI - HOMENATGE ALS FUNDADORS




Ens plau convidar-vos a la inauguració de l'exposició que tindrà lloc el proper dijous 15 de desembre a l'Ateneu Fundació Iluro, a dos quarts de vuit del vespre.

Com ja es va indicar a la passada Col·lectiva Sant Lluc, aquest any es compleixen 70 anys de la primera convocatòria d'aquesta mostra, i per cel·lebrar-ho hem organitzat una exposició-homenatge als artistes que l'any 1946 van tenir la iniciativa d'organitzar el que, només amb algunes interrupcions, s'ha anat consolidant  al llarg del temps, i que obre tradicionalment la temporada artística cada any pels voltants de Sant Lluc, el seu patró.

De fet, és un homenatge doble: als artistes que un dia, fa setanta anys, es van constituir en Comissió Organitzadora representant el que, en definitiva, seria el germen de l'actual Associació, i també als centenars d'artistes que, al llarg d'aquests setanta anys, han trobat en aquesta mostra tradicional la seva oportunitat d'expressió artística. 

Els artistes que van integrar aquella primera Comissió Organitzadora, i que avui homenatgem, són: els germans Jordi i Jaume Arenas, Jordi Puiggalí, Manuel Cuyàs, Marià Ribas i els germans Marc i Josep Zaragoza. Presentarà l'acte Manuel Cuyàs, fill d'un dels homenatjats.

Per a fer possible aquest homenatge hem procurant aplegar, dins el possible, obra d’aquella època i també de la seva plenitud artística. Hem comptat per això amb la col·laboració imprescindible de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, del Museu de Mataró, de la Fundació Iluro, del Museu Arxiu de Sta Maria i d'altres entitats i particulars, que ens han cedit obres dels seus fons i de les seves col·leccions familiars.

Farà la presentació d'aquesta exposició-homenatge l'escriptor i periodista Manuel Cuyàs, fill d'un dels artistes homenatjats.