dissabte, 31 de desembre del 2016

TANCA "EL PÚBLIC", OBRE "L'ALTRE"

El cafè cultural “El Públic” abaixa la persiana per convertir-se en “L’Altre”

Coincidint amb el final de 2016, l'espai cultural El Públic de Mataró canvia per donar lloc a una nova etapa. Els dos impulsors que van arrancar el projecte cultural fa més de cinc anys han decidit desvincular-se de la marca El Públic i seguir els seus camins en àmbits diferents. La productora mataronina Clack s'ha instal·lat al viver d'empreses d'economia social del Cafè de Mar, des d'on continuarà la seva activitat cultural i audiovisual. El cafè es transforma i muta de nom per passar a dir-se "L'Altre", però manté el lideratge de Xandri Calsapeu per seguir treballant per ser un pol per la cultura al centre de la ciutat.(WEB DE "EL PÚBLIC")

"El Públic", projecte iniciat ara fa cinc anys per Xandri Calsapeu i la productora Clack, posarà el seu punt i final quan s’acabi el 2016. El nou projecte seguirà ubicat al mateix espai de Can Xammar, amb la diferència que al darrera només hi haurà Xandri Calsapeu. 
“L’Altre” es posarà en marxa a principis d’any amb una nova estètica. Xandri Calsapeu assegura que “L’Altre” seguirà una línia similar a la de “El Públic” amb la voluntat de continuar amb les activitats realitzades conjuntament amb Artijoc o donant veu a cantants poc coneguts, entre altres. Tot i això, també s’introduiran novetats com ara generar complicitats amb la resta d’espais de Mataró. 
Durant cinc anys, “El Públic” ha acollit gairebé 400 activitats i una norantena de concerts. Cinc anys que tant Xandri Calsapeu com Eloi Aymerich, soci fundador de la productora Clack, valoren com a molt positius i exitosos 
El cafè cultural “L’Altre” es posarà en marxa a principis del 2017. 

Durant tot aquest temps hem estat col·laborant mútuament, a través de l'espai "Un cafè amb...", amb les entrevistes que Joan Poch fa a l'artista que inaugura a Aparelladors, mitja hora abans de la inauguració.

Les entrevistes eren gravades i editades amb imatges de l'exposició per la productora Clack, en un vídeo que penjaven al seu canal de youtube i que ens facilitaven per a poder difondre nosaltres també a les nostres xarxes (blog, facebook, twitter).


Ha estat una col·laboració realment profitosa, de la que ens en sentim molt satisfets i agraïts. Esperem que l'espai "Un cafè amb...", sota la nova directiva artística de "L'Altre", segueixi tan cordial i fructífera com fins ara, alhora que desitgem a en Xandri tota la sort en aquesta etapa que ara comencen.