dimecres, 21 de desembre del 2016

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ-HOMENATGE ALS FUNDADORS



Agraïm a Fundació Iluro l'edició d'aquest vídeo, que ja s'ha publicat a les xarxes i que nosaltres reproduïm aquí també, juntament amb les imatges pròpies de la inauguració
de l'exposició.


L’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, amb la col·laboració de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, el Museu de Mataró, la Fundació Iluro, el Museu Arxiu de Santa Maria, Publicitat Fermalli i la complicitat i generositat de les famílies de tots els artistes homenatjats, ha volgut commemorar el 70è aniversari de la seva fundació organitzant una mostra representativa dels iniciadors d’aquesta entitat.




Aquests artistes van imprimir, l’any 1946, un nou alè a l’art de casa nostra, convocant en una mateixa exposició artistes consolidats i nous valors que encetaven la seva carrera. Amb aquesta mostra volem retre homenatge a aquests predecessors, procurant aplegar, dins el possible, obra d’aquella època i també de la seva plenitud com a artistes. 



Aquesta exposició és, doncs, un reconeixement cap als nostres fundadors i, a la vegada, un regal d’aniversari que dediquem a la ciutat de Mataró i, especialment, a tots aquells i aquelles que durant tants anys han estat participant en la col·lectiva Sant Lluc. 

Benvinguda a càrrec del president de Fundació Iluro, 
Pere Carles
Justificació de l'exposició i agraïments pel president
de l'Associació Sant Lluc, Antoni Luis
Presentació a càrrec de Manuel Cuyàs, periodista i 
escriptor, i fill d'un dels artistes homenatjats
Tancament de l'acte pel regidor de Cultura 
Joaquim Fernàndez, en nom de l'alcalde de Mataró

Estem orgullosos de la nostra trajectòria durant aquests 70 anys, i pensem que la nostra funció com a impulsors de l'activitat artística a casa nostra segueix tan viva avui com el 1946. Per això ens satisfà que aquest acte hagi trascendit la mera autofelicitació d'aniversari per la constatació de reconeixement públic de la nostra tasca.

Felicitats a tots per haver-ho fet possible, i gràcies per haver-nos acompanyat en aquesta trajectòria.


Aspectes de la inauguració, amb especial atenció als
familiars dels artistes homenatjats, als qui reiterem la
nostra gratitud per la seva implicació i col·laboració.