dimarts, 17 de setembre del 2013

COMENÇA TEMPORADA TAMBÉ A LA NAU GAUDÍ

Rebem del Butlletí de Notícies de l'Ajuntament de Mataró la ressenya de la inauguració de la nova temporada de conferències a la Nau Gaudí, amb la que pronunciarà aquest dijous 19 de setembre, a les 19:30 h, l'historiador i expert en art Francesc Fontbona, sota el títol de "Gaudí al detall".

Aquesta conferència s'emmarca també dins el cicle d'activitats al voltant de "Tres edificis, una ciutat. Mataró" que ha programat la Regidoria de Cultura durant tot aquest any.

Transcribim literalment la notícia, que creiem pot ser del vostre interès:


El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, reprèn dijous el cicle de conferències “Els Dijous de la Nau Gaudí” amb una xerrada de l’historiador i expert en art Francesc Fontbona. La conferència, que porta el títol “Gaudí al detall”, desvetlla aspectes i anècdotes de l’arquitecte que el propi Fontbona va reunir al seu llibre del mateix títol el 2002, juntament “amb altres consideracions a tenir en compte sobre l’arquitecte sens dubte més original dels segles XIX-XX”.

Aquesta nova edició de “Els Dijous de la Nau Gaudí” estarà dedicada fins a finals d’any a la figura de l’arquitecte que fa 130 anys va construir a Mataró el seu primer edifici --únic al món- i que va ser restaurat l’any 2002 per l’arquitecte mataroní Manuel Brullet.

L’activitat s’emmarca dins de celebració de les efemèrides dels tres edificis de la ciutat de Mataró construïts per arquitectes destacats internacionalment, que a més de la nau construïda per Antoni Gaudí fa 130 anys, són: el Mercat del Rengle, que compleix 120 anys, obra de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, i l’edifici de La Presó, de l’arquitecte Elies Rogent, que celebra el seu 150è aniversari.



La revista Bonart, que també es fa ressò de la notícia, la amplia amb aquesta semblança biogràfica del conferenciant:



Francesc Fontbona
és Doctor en Història Moderna, per la Universitat de Barcelona. Membre numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (1987), i de l’Institut d’Estudis Catalans (1992). Soci honorari de The Hispanic Society of America, de Nova York (1993). President de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Bens de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya (des 2003) i del Patronat de l’Institut Amatller d’Art Hispànic (des 2011). Director de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya (1995-2013). Autor de nombrosos llibres de referència i director de l’obra en 5 volums El Modernisme (2002-2004, Premi ACCA).