dissabte, 7 de desembre del 2013

I TAMBÉ ROBERT CAPA.

Sembla que la fotografia està prenent carta de naturalesa en el món de les arts plàstiques.

Si ahir comentàvem l'exposició del fotògraf hongarès Georges Brassaï a Paris, avui podem parlar del Centre que es va obrir dimarts passat a Budapest dedicat a Robert Capa, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement.

Robert Capa amb la seva companya i també fotògrafa Gerda Taro.

Aquest nou Centre Robert Capa estrenat a la capital hongaresa, la seva ciutat natal, pretén retre homenatge a l'artista, però a més d'exposicions i mostres centrades en la fotografia, impulsarà activitats formatives com tallers per a professionals i aficionats, ponències, classes tècniques de fotografia i cursos de caps de setmana o de més durada.

Per a tal fi els responsables del nou museu ja han iniciat negociacions amb l'Agència Magnum (cliqueu per veure formidable Portfolio), la Maison Europoéenne de la Photographie de París o el International Center of Photography (ICP) de Nova York, i s'ha confirmat la participació d'un altre gran de la fotografia, Sebastiao Salgado, en un dels primers tallers que es duran a terme a principis d'any.

A més, el nou centre tindrà com a objectiu la difusió de la riquesa de la fotografia hongaresa, amb Laszló Moholy-Nagy, André Kertész, Márton Munkácsi, Georges Brassai o el propi Capa com a grans representants.

La controvertida foto del milicià mort al Cerro Muriano 

Capa va néixer el 1913 a Budapest amb el nom d'Andre Friedmann, i avui és considerat com al màxim exponent del fotoperiodisme modern, gràcies principalment a les seves imatges de la guerra civil espanyola. Va morir a la guerra de Vietnam, el 1954, en trepitjar una mina, de manera semblant al final de la seva companya, Gerda Taro, que va morir a Brunete el 1937 atropellada per un tanc.