dilluns, 16 de desembre del 2013

PENSAR EL GRAVATA la Galeria IGNACIO DE LASSALETTTA va tenir lloc el passat dijous dia 12 de desembre la presentació del llibre PENSAR EL GRAVAT, amb textos d'Arnau Puig i gravats de Núria Guinovart estampats en el taller de Joan Barbarà. La inauguració va estar presentada pel filòsof, sociòleg i crític d'art Arnau Puig.

Esgarrapar el mur
Finalment ens retrobem en un moment en què el gravat ja no és un instrument d'informació i comunicació social sinó d'estricta creativitat estètica entesa radicalment a la manera moderna: deixar plasmats les inquietuds, satisfaccions i esgarrifances de l'ànima, que a més permet, pel propi vehicle o suport, que el que és radicalment personal també pugui ser comunicat, transmès als altres. Cal entendre, captar i veure en el gravat contemporani el mural que recull i reté permanentment –com si hi fos esgarrapat– les trifulgues en les que es desenvolupa la vida pública quotidiana i la vida privada de cadascú atès que s'entén que l'art és un espill on hi ha el que cadascú té necessitat o hi vol trobar o veure.
Els exemples són a l'abast i només per citació, tenim el Picasso gravador, exuberant, prolix, abassegador, ofensiu; Miró, únic, líric, personalíssim, intransferible; Dalí, imaginatiu, marginal, ancorat a la realitat onírica. Tàpies, Cuixart, Ponç, cadascú posseït pel seu deliri vital, transferit, arborat, íntim. Joan Barberà, formalista i distant de tot però fent enamorar del que mostra. En Miquel Plana, a qui el bon fer del passat haurien de ser sempre present; i Núria Guinovart, entestada en deixar al seu gravat-mur cada pas per la vida, oferint-nos el senyal, mostrant-ne el signe, assenyalant l'esperança anunciada en cada esberla del seu traç sobre la planxa.
Si el gravat fou declarat obsolet per l'evolució de les tecnologies, visca el gravat que permet mantenir indelebles les vivències cordials i mentals.

Arnau Puig


Galeria IGNACIO DE LASSALETTA
Rambla de Catalunya 47
08007 Barcelona
Tel.:93.488.02.21
http://www.galeriaignaciodelassaletta.com/


Volem recordar que Arnau Puig ha estat membre del Jurat del nostre Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró en totes les cinc edicions i que Núria Guinovart, com a artista, hi ha estat seleccionada en les dues edicions (2009 i 2011) en les que s'hi ha presentat.