diumenge, 13 de setembre del 2009

DUES INAUGURACIONS MÉS

Aquest curs no es pot negar que hem començat amb empenta. Si habitualment la temporada artística començava amb la tradicional Col·lectiva de tardor, aquest any portem ja dues exposicions en marxa des de principis de mes, i aquesta setmana n'inaugurem dues més:




COL·LECTIVA SANT LLUC 2009

És la que dóna tradicionalment el tret de sortida del curs, no tant per la seva estrena sino pel què significa que el mateix dia 1 de setembre ja es procedeixi a la recollida d'obres. Aquest any s'han presentat 120 participants, i com ja hem indicat reiteradament, l'exposició no permet més de 90 obres, incloses les dels artistes homenatjats, que aquest any són sis. El Jurat, per tant, ha hagut d'escollir-ne 84.
Volem des d'aquí agrair la tasca del Jurat, totalment desinteressada i altruista, per la feina que representa, la responsabilitat que comporta i les inevitables crítiques que cauen sobre les seves esquenes. És per això que hem volgut preservar la seva intimitat no fent pública la seva composició, encara que evidentment l'acta amb el veredicte i els seus noms estan a disposició de qui ho precisi. Repetim una altra vegada que el seu judici és absolutament independent, i que l'Associació està totalment al marge de les seves decisions.
Volem també felicitar els 84 seleccionats, i molt especialment donar ànims a aquells que no ho han estat, encoratjant-los a seguir pintant i a seguir participant en futures ocasions.




En la imatge adjunta, la invitació a la inauguració de l'exposició COL·LECTIVA SANT LLUC 2009, el proper dijous 17 de setembre, a les 19:30h, a l'Ateneu Caixa Laietana.

Durant l'acte, a més dels parlaments habituals, es lliurarà la paleta de plata de l'Entitat a Antoni Luis, en reconeixement a les seves 25 convocatòries, i es tindrà un record per als cinc companys que ens han deixat durant l'any: Rosa Mª Font, Pepita Herrero, Antoni Monferrer, Josep Novellas i Leopold Valls.

També es donarà a conèixer el nom dels artistes joves seleccionats pel Jurat, a qui l'Associació els organitzarà una exposició col·lectiva la primavera vinent.


La imatge de la invitació (la mateixa que la del tríptic de la Sala i la del cartell de propaganda) és un detall d'una obra feta expressament per Núria Hurtado, una de les seleccionades joves de l'edició anterior. Com ja fa anys, a més d'organitzar una exposició la primavera següent als joves seleccionats, s'encarrega a un d'ells, el que per les seves característiques artístiques es consideri més idoni, el realitzar aquest treball publicitari per l'edició posterior.

Recordem que l'artista convidat aquest any és l'escultor Llucià Gonzàlez (els dos anys anteriors varen ser-ho Jordi Puiggalí i Perecoll), les obres dels quals, en peanes independents, no resten espai a les 90 obres exposades.


JOAN HORTÓS



Del 18 de setembre al 12 d'octubre tindrà lloc a la Presó l'exposició d'obres de Joan Hortós, ben conegut des de fa temps a Mataró. Aquesta vegada, però, l'exposició de titelles que es podran veure en un muntatge al pati de la Presó tindra el complement d'un vessant més desconegut de l'artista, el de dibuixant. En efecte, una selecció de dibuixos i d'esbossos previs a la construcció de les figures, i d'altres independents, es podran veure simultàniament a la Sala-Taller que tenim al mateix local, i que ben segur proporcionaran una visió molt més complerta i global de la feina d'aquest singular artista i artesà.


Les imatges adjuntes són una mostra de la imaginació i originalitat de'n Joan, que podreu comprovar en una exposició que us recomanem que no us perdeu.










Col·legi d'Aparelladors (Passió pel Dibuix de cinc artistes mataronines), la nostra Sala del Casal (Paisatges interiors de Jorge Sarraute), l'Ateneu Caixa Laietana (Col·lectiva Sant Lluc 2009) i la Presó (Titelles i dibuixos de Joan Hortós) aculliran per tant, entre setembre i octubre, simultàniament, quatre mostres ben diferents i totes de gran volada. Un bon començament de temporada!