dimecres, 15 de setembre del 2010

ENGEGA LA COL·LECTIVA!

Demà al vespre s'inaugura la tradicional MOSTRA COL·LECTIVA SANT LLUC 2010.


La participació es manté pràcticament estable aquestes darreres convocatòries, i aquest any ha sigut de 112 obres, incloses les dues dels artistes homenatjats (Francesc Bas, In Memoriam, i Emília de Torres, Homenatge singular en el seu Centenari), que no passen selecció del Jurat.

Com ja hem explicat abastament, el nombre fixe d'obres que s'exposen és de 90, incloses les dels homenatjats. Per tant el Jurat ha de prescindir de les que excedeixen d'aquest nombre, que en aquest cas son 22.

No volem entrar en cap discusió ni fer cap valoració de la qualitat de les obres no seleccionades: entenem perfectament el disgust dels exclosos, però hem de recordar un cop més que ni la Junta ni l'Associació tenim res a veure en l'admissió o exclusió de les obres presentades.

Ben al contrari, hem delegat en un Jurat extern aquesta feixuga tasca i no podem fer més que agrair la seva feina desinteressada, les hores dedicades i els maldecaps que comporta aquesta responsabilitat. I com no pot ser d'altra manera, recolzar absolutament les seves decisions autònomes i respectar -i fer respectar- el seu veredicte.

És precisament per respectar la seva objectivitat de criteri que volem mantenir la seva composició en l'anonimat, de la mateixa manera que som absolutament escrupulosos en preservar la identitat dels artistes no seleccionats.

Aprofitem aquest espai per felicitar sincerament els artistes seleccionats, agrair de nou la dedicació i l'esforç dels membres del Jurat i encoratjar aquells que no veuran la seva obra penjada a seguir treballant amb més ganes encara per la propera edició.

A tots els participants -als exclosos especialment- els volem recordar que no es jutgen persones, ni es valoren capacitats artístiques personals: se seleccionen OBRES presentades, i l'exclusió depèn de la seva qualitat, però també de la qualitat relativa dels altres participants.

La Sant Lluc comença. Visca la Sant Lluc!