dijous, 2 de setembre del 2010

LA NOVA PLANA WEB

Us comuniquem amb gran satisfacció que des del dia 1 de setembre (ahir a la nit) ja ha entrat en funcionament la nova plana web de l'Associació. De fet ja s'havia posat en marxa el dia anterior, en versió de proves, però hem preferit solucionar uns petits desfases entre sistemes (Mac-PC) i navegadors (Explorer, Mozilla, Safari) abans d'anunciar-ho oficialment.


L'adreça de la plana és la mateixa: 
http://www.santlluc.org


Val a dir que el web anterior, creat fa més de deu anys, just al constituir i legalitzar l'Associació, va funcionar, com a mitjà d'expressió de la nova etapa iniciada, d'una manera exemplar i, en certa manera, prou avançada respecte les característiques i mitjans del moment.


Va servir per colocar l'Associació, tal i com es deia a la presentació, "en l'infinit món de l'espai cibernàutic, on, com a confirmació de la nostra existència, no podiem faltar", expressió que potser ara ens fa somriure però que en aquells moments significava una aposta de futur que, de moment, ens ha dut fins avui.


Però els temps canvien, i allò que era ben avançat l'any 2000 ara resultava "del segle passat". Els avenços tècnics -les revolucions podríem dir- que s'han anat succeïnt durant només deu anys havien convertit la nostra plana en un element desfassat, que la feia molt inoperant i difícil de mantenir.


Mai agrairem prou a l'Eloi Luis, un informàtic aliè "a la causa", la seva dedicació i bona voluntat per tirar endavant el manteniment i actualització, des de fora, d'aquella plana. De no ser per la seva generositat, no hauríem tingut prous diners per pagar, a tarifa d'informàtic, totes les hores que hi va dedicar.


La creació del BLOG, el febrer de l'any passat, ja va ser un intent d'alleugerir la plana web de tot allò que necessitava una immediatesa de comunicació que la seva estructura no permetia.


Val a dir que la vostra resposta, mesurable en nombre de visites, ha sigut tan positiva que ens ha animat a seguir per aquest camí i modificar la plana web radicalment. No tant estèticament, fent-la potser més clara i actual, com d'estructura i navegabilitat.


Tenim així el BLOG, per a les notícies diàries, per als comentaris d'actualitat nostres i vostres, amb ajut de molt element gràfic per fer-lo més dinàmic i atractiu. I la PLANA WEB, per donar-nos a conèixer a qui s'hi acosta per primer cop (especialment de cara a moments com la Biennal, en el que entra gent de tot l'Estat per conèixer-nos i saber més del Premi), per saber qui som i què fem, on som, quins drets i avantatges tenen els socis, quins serveis els oferim. Són els articles de fons, disposats en el Menú lateral. A la plana principal hi figuren de manera destacada aquelles activitats singulars que duem a terme: La Col·lectiva Sant Lluc, la Biennal, el nou Premi Laia l'Arquera... També es pot accedir des d'allà a les Exposicions en curs, al calendari trimestral d'activitats, i a aquest BLOG amb enllaç directe.


Hem intentat fer-ho tot de manera clara i neta, senzilla i entenedora, i fàcil de manjear. Constantment hi ha vincles que porten a altres planes, a documents en pdf que es poden descarregar i imprimir (Bases de premis, butlletes d'inscripció, llistes d'admesos ...) o a Webs d'Entitats i Organismes patrocinadors d'algunes activitats.


També us demanem el vostre ajut per fer-la més activa i actual, enviant-nos comentaris al nostre correu electrònic sobre aspectes a millorar, elements que hi faltin o hi sobrin, o que no us agradin...


I sobretot, tots els que tingueu plana web o blog relacionat amb temes artístics, envieu-nos la vostra adreça i us afegirem el link (cal ser soci per aquest servei).


Ha representat un esforç considerable, però creiem que ha valgut la pena. Esperem que us agradi, o si més no, que us sigui d'utilitat.