dimarts, 11 de desembre del 2012

KEEP CALM AND ...




Segons que publicava ahir el diari El Punt Avui, l'empresa que gestiona la xarxa social Twitter va tancar aquest diumenge a la nit el compte Keep Calm and Speak Catalan (tingues calma i parla català ), creada per l'informàtic Josep Maria Ganyet en protesta per la nova llei d'educació impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert.
El compte, que en dos dies va arribar a tenir més de 3.500 seguidors, adaptava el lema Keep calm and carry on que els britànics van popularitzar durant la Segona Guerra Mundial.
Segons TV3, Twitter hauria tancat el compte al confondre'l amb un spam per la gran quantitat de seguidors que va aconseguir en pocs dies, però tampoc es descarta que algú l'hagués denunciat. Ganyet, que ha penjat al Facebook la carta que ha enviat a Twitter per intentar desbloquejar el compte, ha assegurat que “no s'ha infringit cap norma”.
Com a acte de protesta pel tancament molts usuaris han canviat la imatge dels seu perfil pel logo de Keep Calm and Speak Catalan.

(En aquests moments el mateix diari comunica que Twitter ja ha restablert el compte Keep Calm and Speak Catalan, i que el seu autor ha donat les gràcies per les mostres de suport rebudes, però sobretot a Twitter per "la publicitat"). 


Si poseu "Keep calm" al cercador d'imatges de Google us fareu creus de l'enorme quantitat de versions que s'ha fet d'aquesta frase famosa. N'hi ha per tots els gustos, des de les més enginyoses a les purament comercials. Una de les que ens ha cridat més l'atenció ha sigut aquesta: Keep calm and call Batman (Tingues calma i avisa a Batman) que, per associació d'idees ens ha portat a aquest curiós joc d'imatges: ja diuen que una imatge val més que mil paraules!



Només se'ns acut afegir-hi: "Pero de qué se ríe su señoría?"