dimecres, 12 de desembre del 2012

LES FIGURES DEL PESSEBRE A CA L'ARENAS


EL PESSEBRE DEL FUTUR


Benvolguts.

L’Associació Amics de Ca l’Arenas, dijous 13 de desembre, diada de Santa Llúcia, presenta l’Associació de Pessebristes de Mataró, els quals ens parlaran de la vida associativa de l’Entitat, de la creació dels diorames i dels pessebres populars; de l’ofici i de la complexa artesania que es requereix per reproduir escènicament el naixement del Nen Jesús. L’art del  pessebrisme local compta amb una llarga tradició. L’Associació de Pessebristes de Mataró es va fundar el 1935.





Durant les festes nadalenques, l’exposició de pessebres que ens ofereix l’Associació -fa uns anys a l’edifici de la presó- és una mostra evident de la qualitat de cada diorama, la disposició i la perspectiva, la plasticitat, la llum i l’enginy per apropar-nos al fet bíblic acompanyat de l’anècdota popular. I les figures, la molsa, el suro, el guix, la sorra, l’aigua... Darrere cada una de les representacions escenogràfiques hi ha mesos de treball fet amb art i il·lusió. Saber que hi ha i que es cou en la preparació i elaboració del pessebre serà de gran interès.    

Presentarà Josep Codina, President de l’Associació de Pessebristes de Mataró, acompanyat d’Albert Dresaire Gaudí, escriptor divulgador del món del pessebre amb els llibres “El pessebre a Mataró. Història d’una tradició viva” i “Les nostres figures de pessebre”. Ells ens explicaran amb detall, passat, present i futur del pessebre a casa nostra.

Us hi esperem

Dijous 13 de desembre a 2/4 de 8 del vespre

Associació Amics de Ca l’Arenas
        Carrer d’Argentona, 64