diumenge, 6 d’octubre del 2013

APUNTS DE VIATGE

En la mateixa línia de promoció amb la que hem començat la sèrie quinzenal ELS NOSTRES SOCIS, iniciem ara una altra sèrie, APUNTS DE VIATGE, que posem a disposició de tots aquells que quan marxen de vacances, quan surten d'excursió o quan van de viatge o fan amb l'inseparable bloc d'apunts, llapis, ploma o capsa d'aquarel·les.

Són aquests "malalts de l'apunt", que de la mateixa manera que els menys dotats disparem incansablement la càmera digital per guardar el record d'allò que ens agrada, ells es planten amb el seu bloc davant del què els crida l'atenció i amb una rapidesa insultant capten perspectives insòlites, carrerons amagats, enquadraments atrevits, paratges pintorescs o ambients de taverna... Fins i tot asseguts sota el para-sol capten els gestos dels nens jugant a la platja en lloc de banyar-se o, des de la terrassa d'un bar, les expressions dels passavolants.

Això té un preu, i és el de la paciència de l'acompanyant: generalment poc destre amb el pinzell, normalment resignat, freqüentment avorrit, espera pacientment que l'artista passi full per insinuar que es fa tard, l'anima a tornar-hi l'endemà i el convenç de que ho fa molt millor que molts famosos que estan als museus sense merèixer-ho.

Arbre a Villalonga de Ter. Apunt d'Antoni Luis

Aquest espai el posem al servei de tots aquests "malalts de l'apunt". Si n'heu fet durant les vacances, si sortiu els diumenges a dibuixar, si capteu impressions gràfiques dels vostres viatges, envieu-nos-els i els publicarem en aquesta nova secció.

No s'hi valen esbossos preparatoris de quadres, ni dibuixos fets o acabats a casa. Volem l'apunt fresc i ràpid, el croquis fet "in situ", les notes de color sense detallar, la impressió que us ha obligat a treure el llapis de la butxaca per no perdre l'instant...

Animeu-vos a participar, que pot ser molt enriquidor per tots. Només cal que ens envieu les imatges digitalitzades dels vostres apunts (fotografiades o escanejades) al correu de l'Associació, indicant el nom de l'artista i el lloc on s'han realitzat, i periòdicament -segons el nombre de participants- les anirem publicant en aquest blog.