dimecres, 16 d’octubre del 2013

CONFERÈNCIA A CA L'ARENAS

Dibuix de Marià Ribas

MERCATS DE VENDRE A MATARÓ AL LLARG DE LA HISTÒRIA

Aquest dijous 17 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, l’habitual conferència mensual organitzada pels Amics de Ca l'Arenas serà dedicada als Mercats de vendre a Mataró al llarg de la història.

La conferència anirà a càrrec de Pilar González-Agàpito, diplomada en Ciències Socials i exregidora de l’Ajuntament de Mataró.

La publicació del seu llibre La Plaça Xica, un petit món (on d’una manera col·loquial exposa les relacions socials i comercials entre els homes i les dones que vivien a la Plaça Xica en els anys seixanta) "ha donat peu a estudiar la història dels mercats a la ciutat de Mataró en l’època romana i durant els temps medieval i modern, quan la funció d’un mercat era controlada pel govern de la ciutat amb la finalitat de garantir la subsistència de veïns i veïnes, pel que fa a quantitat, qualitat i “preu just” dels aliments bàsics".

El mercat de l’època romana ens situarà a la Plaça Xica i, mitjançant una exposició històrica al llarg del temps, fent un passeig per diferents èpoques fins al segle XX, ens portarà de nou a la Plaça Xica.

La conferència serà acompanyada d’imatges que facilitaran la comprensió de cadascun dels moments històrics, amb la cloenda d’unes fotografies facilitades per veïns i veïnes de la Plaça Xica.