dilluns, 7 d’octubre del 2013

MNAC-FILMOTECA: CINE I ART

Demà comença un interessantíssim cicle de cinema relacionat amb la pintura, promogut conjuntament per la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya. 

Les pel·lícules es projecten pràcticament totes a la Filmoteca, excepte quatre que es passaran a la Sala de la Cúpula del MNAC. Aquestes són gratuïtes, les altres costen 4 € per al públic en general, i 3 € l'entrada reduïda per a un bon grapat de col·lectius. 


Per amor a l'Art. Cinema i pintura

Cicle de cinema
Data: Del 8 d'octubre al 13 de maig de 2014

Girl With a Pearl Earring
PETER WEBBER, 2003

La segona edició del cicle Per amor a l’art: cinema i pintura us acosta a l’art de tots els temps de la mà de grans cineastes i els seus suggeridors apropaments a la representació plàstica. 

El cinema va néixer de la incorporació del moviment a la representació fotogràfica, però mai no ha oblidat que les arrels comunes de la imatge fotoquímica o digital es remunten a la pintura. Sovint ha utilitzat la figura d’artistes com a personatges dramàtics sacsejats per l’angoixa creativa; però, per damunt de tot, ha aplicat a la pantalla moltes de les lliçons heretades de la composició, la il·luminació o la textura cromàtica pròpies de la pintura. 

De tot això parla la nova edició d’un cicle que torna esperonat per l’extraordinària acollida de públic que va tenir el curs passat. Enguany, les projeccions també comptaran amb una presentació a càrrec d’especialistes en art, cinema o de reconeguts professionals del sector cultural.


Descarregueu-vos el programa del cicle aquí.

Van Gogh
MAURICE PIALAT, 1991