dimecres, 9 de juliol del 2014

ÀLEX LÒPEZ "KENE" INAUGURA AL CAPGRÒS

Alex López, “Kene”, de qui fa pocs mesos comentàvem la seva exposició a Argentona, exposa ara CAPA A CAPA a l'Espai CapGròs. 

La inauguració serà el dijous 10 de juliol, a les 19:30h, i es podrà veure fins al 27 d'agost.



Àlex López és el seu nom, però en el món artístic se’l coneix com a ‘Kene’. És la seva firma quan fa graffiti als carrers, des de principis dels 90, quan va quedar fascinat per l’art urbà. “Era jove, tenia 16 o 17 anys, buscava una manera de treure el que portava dins”, explica.

El hip hop primerenc provinent de Madrid, la cultura urbana novaiorquesa, la música afroamericana, el ball... Tot plegat va atrapar a “Kene”, i fins avui encara no l’ha deixat anar.

Ell és el protagonista de l’exposició del mes de juliol a l’Espai Capgròs. Porta per títol “Capa a capa”, i està formada per sis obres, diverses d’elles de gran format, que se centren en la representació de rostres. Peces figuratives, on l’artista barreja l’acrílic amb l’esprai. “Intento que el que faig per a una galeria d’art o museu no sigui el mateix que el que pinto al carrer”, destaca l’artista. Hi ha diferències òbvies: en un quadre per exposar, l’art “és molt menys vandàlic i transgressor”, mentre que en el graffiti, s’exposa “en un espai obert”. A més, les obres en entorns urbans solen ser “molt més col·laboratives, fetes en conjunt”. “Kene” arriba a Mataró després d’haver exposat recentment a la Casa Gòtica d’Argentona.

(Redacció Capgròs)