dijous, 17 de juliol del 2014

EL FONS D'ART: UN DESCOBRIMENT



Continua amb gran èxit l'exposició al Casal d'obres del nostre Fons d'Art, que ha despertat una gran espectació entre els socis.



La sorpresa ha vingut propiciada, potser principalment, pel desconeixement de molta gent de la mateixa existència del Fons d'Art. I per tant ha resultat un grat descobriment el conjunt d'obres del nostre patrimoni.



Però la sorpresa ha estat deguda, també, en comprovar els noms de les cartel·les, un bon grapat de molt bons artistes.

Evidentment que no és un fons massa extens, ni exhaustiu del conjunt de socis artistes, però cal recordar aquí que aquesta col·lecció s'ha anat bastint a partir de donacions espontànies, mai per adquisició ni donació obligada (ho és per exemple la que s'ha de fer a les dues entitats que ens deixen gratuïtament les sales d'exposicions, Aparelladors i La Nova Aliança).


Cal aclarir també que hi ha dues classes de donacions: les que ens fan els propis artistes que volen que una obra seva figuri en el nostre fons (comptem aquí també les dels seus hereus, com en el cas d'Emília de Torres o de Francesc Bas) i les que alguns particulars fan d'obres que obraven en el seu poder d'artistes relacionats d'alguna manera amb l'Associació



Les imatges que il·lustren aquest article corresponen a la inaguració de l'exposició, el passat 27 de juny. I ja us podem anunciar que la prorrogarem durant tot el mes de setembre (amb el parèntesi del mes d'agost, tancat per vacances).