dissabte, 3 d’octubre del 2015

INAUGURACIÓ DE L'HOMENATGE A VADOR CASTELLÀ, A APARELLADORS

Ahir divendres va tenir lloc a Aparelladors la inauguració de l'exposició-homenatge a Salvador Castellà, l'amic, company i artista canetenc malauradament desaparegut fa pocs mesos. 




Era una exposició programada ja per la primavera passada, quan la malaltia va impedir dur-la a terme com es pretenia, presentant l'obra nova que preparava expressament per a l'ocasió.


Ara, amb un canvi radical d'enfocament, s'ha pretès retre-li homenatge amb una àmplia selecció de les diverses tècniques i temàtiques que tocava. La tria de les obres presentades ha anat a càrrec d'Albert Alís, que va ser el seu mestre, i de Carme Rovira, la seva vídua. No es pot considerar una antològica, ja que la seva producció era immensa i està prou escampada, però sí un bon reflex de la seva manera de fer i de la seva capacitat artística.


La inauguració va tenir l'habitual pròleg amb l'espai "Un cafè amb...", a El Públic, en el que el presentador i també artista Joan Poch dialoga amb l'artista que inaugura a continuació a Aparelladors en una distesa xerrada-col·loqui per apropar-nos al perfil artistic i humà de l'artista. En aquesta ocasió, el diàleg es va establir amb Carme Rovira, companya de Salvador Castellà i promotora de l'exposició.

 


El públic va omplir de gom a gom El Públic durant l'entrevista, i després va seguir omplint a vessar la Sala d'Aparelladors. Un públic format en gran part per gent de Canet, que es va bolcar massivament a l'homenatge amb la seva alcaldessa i el seu regidor de cultura al capdavant.


Va ser l'alcaldessa, concretament, qui va tancar la presentació de l'exposició, després de les intervencions d'Antoni Luis, com a president de l'entitat organitzadora i també com a amic i company d'Associació; d'Albert Alís, el mestre en qui en Salvador es va voler emmirallar i qui el va encaminar cap a l'aquarel·la, i Carme Rovira, la seva companya i promotora de l'exposició. Tots quatre van dedicar sentides paraules a la memòria de Salvador Castellà.


L'exposició de les obres ("Pintura", en genèric, es titula l'exposició) es complementa amb una vitrina amb diversos objectes i records d'en Vador -la seva paleta de pintor, el paquet de tabac, catàlegs i invitacions de diverses exposicions...-, un vídeo amb imatges de la seva àmplia biografia i un catàleg curosament editat amb la reproducció de les 29 obres exposades. A més, en un carpetar hi ha també nombrosos dibuixos i aquarel·les seves, a la venda a preus molt interessants per qui vulgui tenir un record més material de l'amic Vador.