dilluns, 12 d’octubre del 2015

SUSSI VILASECA INAUGURA AL CASAL



El dissabte passat, 10 d'octubre, es va inaugurar a la nostra Sala Sant Lluc, al Casal de l'Aliança, l'exposició TERRA, de Sussi Vilaseca.

La mostra està integrada per una quarentena d'obres, totes del mateix format de 20x20 cm, consistents en la impressió sobre blocs de fusta d'aquest tamany d'imatges fotogràfiques de temes vegetals fetes amb objectiu macro.




El laboriós procés de transferir a la fusta una imatge impresa tradicionalment, tot i la seva aparent senzillesa tècnica, dóna a la imatge resultant una calidesa i una transparència de la tinta que deixa entreveure la textura del suport, amb totes les seves vetes i variacions cromàtiques, fent patent  la seva estructra vegetal que es confón amb la de la fotografia i li proporciona un resultat sorprenent. 



Això ja seria per si sol ben meritori, tècnicament parlant. Però té el valor afegit de l'alta qualitat de les fotografies, a les que l'objectiu macro i la saviesa de la Sussi, que sap trovar les llums més adequades i els angles més indicats en cada enquadrament, confereixen a la imatge aquell punt artístic que ben pocs saben encertar-li. Algunes, en el límit amb l'abstracció, són veritables paisatges no figuratius.



El muntatge ha respectat la uniformitat de formats en un fris rectilini, agrupant les peces per blocs més o menys temàtics (a destacar, per exemple, les quatre peces de la paret del fons, reproduïnt quatre moments de l'eclosió de la flor de l'all).


La inauguració, que va comptar amb una molt bona assistència de públic, va estar presentada com ja és habitual per Antoni Luis, president de l'Associació, que va posar de relleu la formació artística de la Sussi, tant la acadèmica com la  proporcionada pels diversos taller pels que ha passat (Caamaño, Marta Duran), per deixar ben clar aquest component artístic, del que ella n'està recelosa, per sobre d'altres aspectes tècnics.