dijous, 27 de desembre del 2012

TENAS I EL MAR

El proper divendres 4 de gener, a les set de la tarda, i dins els actes programats en motiu de l'exposició homenatge a JOSEP TENAS, es farà una lectura de "Les hores del port", de Xavier Mas, a càrrec de Salvador Mitjà.

Acte seguit Antoni Luis, president de l'Associació Sant Lluc per l'Art, pronunciarà la conferència "TENAS I EL MAR". Totes les activitats, així com l'exposició, tenen lloc a la Sala Cultural Ramon de Capmany (Podeu ampliar informació AQUÍ).


Recordem que amb l'Estudi Tenas de Canet ens uneix una entranyable relació d'amistat i cooperació. Ja el setembre de 2004 vam organitzar a la nostra Sala del Casal una exposició en homenatge a Josep Tenas, amb una selecció d'obres del període 1987-1995, comissariada per la seva vídua Lina Cuquetti i presentada per la directora del Museu de la Marina de Vilassar, Llum Torrents. El vestíbul i l'entrada de la Sala, adornades per a l'ocasió, presentaven aquest aspecte:



Posteriorment la relació s'ha anat mantenint amb diversos intercanvis de col·lectives, entre les que va figurar la primera organitzada per l'Associació als Joves seleccionats a la Col·lectiva Sant Lluc 2004 (Eduard Novellas, Ismael Cabezudo, Jesús Elvira, Lídia Tur i Marc Llacuna).

Ara el cercle es tanca i és a Canet on es torna a recordar Josep Tenas i el seu mar. Un magnífic regal de Reis!


dimecres, 26 de desembre del 2012

PUNT I SEGUIT...

El passat 19 de desembre el fotògraf Sergio Ruiz inaugurava al Col·legi d'Aparelladors l'exposició PUNT I SEGUIT..., una mostra del seu treball de reporter gràfic al voltant del món del tèxtil a Mataró, i de la que ja en vam parlar oportunament.

La mostra es complementa amb la que penja també a les parets d'El Públic on, mitja hora abans de la inauguració, va tenir lloc l'habitual entrevista entre Joan Poch i l'artista expositor, en el col·loqui "Un cafè amb...". Aquest és el vídeo que la productora CLACK ha editat de la xerrada.



Per ampliar la informació sobre l'actualitat del món del tèxtil i del treball d'en Sergio, us recomanem que llegiu l'article que en Joan Salicrú li dedica en el seu Blog: 'Punt i seguit': qui ha dit que el tèxtil és mort a Mataró? 



dimarts, 25 de desembre del 2012

NADAL


Nadal

Sento el fred de la nit
i la simbomba fosca.
Així el grup d’homes joves que ara passa cantant.
Sento el carro dels apis
que l’empedrat recolza
i els altres que l’avencen tots d’adreça al mercat.

Els de casa a la cuina,
prop del braser que crema,
amb el gas tot encès ja han enllestit el gall.
Ara esguardo la lluna que m’apar lluna plena
i els recullen les plomes
i ja enyoren demà.

Demà, posats a taula, oblidarem els pobres
-i tan pobres com som!-
Jesús ja serà nat.
Ens mirarà un moment a l’hora de les postres
i després de mirar-nos
arrencarà a plorar.


Joan Salvat-Papasseit

NADALES 2012


Fa uns anys que els companys socis ens envien felicitacions de Nadal a l'Associació i, com que entenem que van dirigides a tots, les publiquem perquè tots hi tingueu accés. Hem tancat la recepció el dia 24 a la nit, per tant les que arribin més tard ja no hi seran a temps.

Cada cop més, però, molts de vosaltres escolliu un format de power point o algun tipus de vídeo que no són compatibles amb la tecnologia d'aquest Blog. Així que, sentint-ho molt, només podem publicar les que ens han arribat com a imatges (jpg o pdf). 

Aquí les teniu, per ordre alfabètic. Gràcies a tots i, de nou, MOLT BONES FESTES!

Laia Arnau
Gabi Morales
Rosalia Pomés
Miguel Rubial
TAG - Manel Contreras
Mª Carmen Vives

dilluns, 24 de desembre del 2012

NADAL 2012



Encara que tots els socis ja haureu rebut la Nadala per correu postal, no volem deixar de felicitar-vos també les Festes des d'aquest Blog, i fer extensiva la felicitació a tots els possibles lectors externs que ens puguin visitar.

El dibuix original formava part de la Col·lectiva de Dibuix 15x15 que es va celebrar a La Presó el febrer passat, i que des del primer moment vam creure que era la imatge ideal per la felicitació d'aquest Nadal 2012.

La crisi actual fa més vigent encara el missatge del dibuix, una taula parada amb una luxosa vaixella record de temps passats ben opípars, buida, envoltada només per unes cebes, rabes i pastanagues a l'espera de temps molt millors. Encara ens queda el dibuix, si més no, per suplir altres mancances més materials!

Amb els millors desitjos per aquest futur incert que se'ns presenta,

MOLT BONES FESTES A TOTS!


dissabte, 22 de desembre del 2012

LA PEDRERA, 100 ANYS

La Pedrera compleix enguany cent anys de la signatura del final d'obra (31 d'octubre de 1912) i per commemorar el centenari s'ha preparat un programa d'activitats que combina el caràcter essencialment festiu de tota celebració amb diverses propostes culturals i artístiques relacionades amb la singularitat de l'edifici. 

Un espectacle de dansa i projeccions sobre la façana va servir per posar el punt final als actes de commemoració dels 100 anys des que Gaudí va signar el final de les obres de construcció de la casa Milà.

En aquest cas no s'hi van projectar imatges generades per ordinador, sinó prèviament gravades amb els ballarins que alhora dansaven sobre la projecció.

El passeig de Gràcia es va tallar al trànsit i també es van apagar els fanals de les cantonades, de manera que totes les mirades només s’adreçaven a La Pedrera. Sobre els 17 metres de façana ondulada amb balcons de ferro forjat, es van poder veure les imatges d’una desena de ballarins dansant. I sobre aquestes imatges, l’ombra d’aquests mateixos ballarins actuant en directe sobre el projector.

Tècnicament, no es pot considerar un “mapping”, com els que durant els darrers mesos hem vist sobre la Sagrada Família o la Casa Batlló, però l’efecte ha estat igualment espectacular. Les imatges es van gravar amb una càmera zenital sobre els ballarins fent els moviments estirats sobre una foto gegant de la façana de La Pedrera.

L’espectacle, titulat ‘La Pedrera, emocions en moviment’, ha estat dirigit pel coreògraf Toni Mira. Abans de les projeccions de la nit, a la tarda un miler de persones, distribuïdes en grups de 50, van poder entrar a La Pedrera per veure com 150 ballarins i 30 músics interpretaven diverses coreografies.

Amb aquest espectacle es clou la programació especial d’activitats amb què La Pedrera ha celebrat el seu centenari durant el mes de novembre. Una de les més multitudinàries va ser la jornada de portes obertes de fa dues setmanes, en què unes 4.000 persones van visitar gratis la casa Milà en un sol dia.



El vídeo del centenari
Amb motiu del centenari de La Pedrera, importants personalitats catalanes han explicat què ha significat i significa aquest edifici per a Barcelona i Catalunya.


Cal recordar també que el dia 12 es va presentar a la Llibreria LAIE de Barcelona el llibre "GAUDÍ ESSENCIAL" de Daniel Giralt-Miracle, a propòsit d'aquest centenari.

dijous, 20 de desembre del 2012

SERGIO RUIZ: PUNT I SEGUIT

Ahir a la nit es va inaugurar al Col·legi d'Aparelladors l'exposició de fotografia PUNT I SEGUIT, del fotògraf mataroní Sergio Ruiz. A les set ja s'havia fet, a El Públic, el tradicional "Un cafè amb...", una xerrada-col·loqui entre el propi fotògraf i l'artista i comunicador Joan Poch.

 

Va presentar l'acte el periodista, company i amic Jordi Rovira, que va fer una extensa relació de les seves vivències personals amb en Jordi en el camp del reportatge periodístic, molt interessants tant pel contingut com per la passió amb la que les va explicar.


L'exposició va acollir una nombrosa assistència, majoritàriament integrada pels membres del col·lectiu de fotògrafs professionals formada recentment, i de la que en Sergio n'és un dels principals impulsors.


El títol de l'exposició és ben significatiu, tant de la intenció del reportatge sobre el món de la industria tèxtil a Mataró com de la seva pròpia feina com a reporter gràfic. I cal remarcar que és una exposició doble, ja que la del Col·legi d'Aparelladors es complementa amb la que es pot veure simultàniament a les parets de El Públic.




dimarts, 18 de desembre del 2012

PREMI BMW DE PINTURA 2012

A finals del mes passat es va proclamar el veredicte del XXVII Premi BMW de Pintura, i l'exposició de les obres seleccionades es pot veure encara a la Casa de Vacas, a Madrid,  fins el 26 de desembre.

Per la importància del Premi i la seva repercussió en el panorama artístic espanyol reproduïm aquí tot el comunicat oficial del veredicte:

BMW Group España 
Comunicación y RR.PP.

Comunicado de Prensa 
25 de octubre de 2012

Albano, ganador del XXVII Premio BMW de Pintura 
El XXVII Premio BMW de Pintura, dotado con 25.000 euros, se ha otorgado al pintor Albano, autor de la obra titulada “SIGRDRIFA”, de técnica mixta sobre lienzo. Una abstracción con partes referenciales, en la que aparece un saguaro verde en un paisaje desértico blanco. La riqueza cromática y la fluidez de su pintura armonizan una suerte de paisaje con una fuerte impronta poética. 
Albano es un joven de 24 años, nacido en Ávila, recién licenciado en Bellas Artes por la Universidad Complutense de Madrid, que contabiliza ya más de 30 premios de arte, y que ha expuesto en Madrid, Barcelona, Ávila y Lisboa. 



La Beca Mario Antolín de Ayuda a la Investigación Pictórica, dotada con 8.000 euros, ha sido asignada a Keke Vilabelda, pintor de 26 años, nacido y residente en Valencia, por su obra “The long voyage: I-70 Canyon Creek”, una técnica mixta sobre policarbonato y collage. Un paisaje referencial que alude al viaje, a la soledad y al lugar con elementos cartográficos, propiciando un contraste de grises y blancos con el naranja de las cintas geométricas. 



El ganador del Premio BMW al Talento más Joven, Enrique Mastral, de nueve años, nacido en Zaragoza y residente en Navarra, recibirá una dotación de 4.000 euros, que será administrada por los padres o tutores con la única finalidad de cultivar su talento artístico. Su cuadro, titulado “Los guardianes del bosque”, es témpera, cera y lápiz grafito sobre papel, que muestra un expresionismo fauvista de evidente frescura e intensidad. 




En esta vigésimo séptima edición del Premio BMW de Pintura han concursado 700 artistas de todas las edades, residentes en nuestro país y que han presentado obras de las más variadas tendencias, técnicas y estilos. 
Junto al éxito de los tres pintores ganadores, también se han visto premiados con la Medalla de Honor los artistas, cuyos nombres aparecen a continuación, junto al título de sus respectivas obras: 
1. Antonio Cerrato, “El paso del tiempo” 
2. Luis Javier Gayá, “Aedificator Cathedrales” 
3. Francisco-Solano Jiménez, “Paisaje en verdes III” 
4. Alejandro Marco, “Luna” 
5. Francisco Javier Mora, “Tanger 19:05” 
6. José Carlos Naranjo, “Brujos en el aire” 
7. Javier Palacios, “Último Éxtasis” 
8. Pedro Peña, “Black lines on red” 
9. Paula Varona, “Despidiendo el invierno” 
10. Francisco Vera, “El Canal” 


El Jurado del premio BMW de Pintura está presidido por Enrique de Ybarra Ybarra, Presidente de Vocento, y formado por: Tomás Paredes Romero, Presidente de la Asociación Española de Críticos de Arte; Luis Mª Anson Oliat, periodista y escritor, Presidente de El Imparcial y Miembro de la Real Academia Española; Luis González Seara, Catedrático Emérito de Sociología en la Universidad Complutense de Madrid y Miembro de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas; Carmen Iglesias, Miembro de la Real Academia Española y de la Real Academia de la Historia; José Luis Sánchez Fernández, escultor y Miembro de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando; Manuel Parralo Dorado, pintor, Catedrático de la Facultad de Bellas Artes de la Universidad Complutense de Madrid y Académico correspondiente de la Real Academia de Bellas Artes de Santa Isabel de Hungría de Sevilla; José Guirao Cabrera, Director de La Casa Encendida; Blanca Berasátegui Garaizabal, Directora de la revista El Cultural de El Mundo; Ángel Sánchez Harguindey, periodista, y escritor de El País y Eduardo Naranjo, pintor. 

Los correspondientes galardones serán entregados por S.M. La Reina Doña Sofía, el próximo 6 de noviembre en el Auditorio Nacional de Música y, a continuación, se celebrará un concierto a beneficio de la Fundación Mundo en Armonía, presidida por S.A.R. La Princesa Irene de Grecia. 

Los cuadros seleccionados en el XXVII Premio BMW de Pintura se expondrán en el Centro Cultural Casa de Vacas situado en el madrileño parque de El Retiro, del 10 al 26 de diciembre de 2012. 

dilluns, 17 de desembre del 2012

SERGIO RUIZ INAUGURA A APARELLADORS

Aquest dimecres, a dos quarts de vuit del vespre, el fotògraf Sergio Ruiz inaugura la darrera exposició de l'any al Col·legi d'Aparelladors.

El seu treball és prou conegut de tothom, ja des de la seva època de responsable de fotografia al setmanari Capgròs. Ara té l'oportunitat, gràcies a l'Associació Sant Lluc, de mostrar-lo com a reportatge, però en format d'exposició.

Pensem que la millor introducció a la mostra és la que li dedica el seu company Vern Bueno, al Capgròs digital, i que reproduïm íntegrament:


El fotògraf Sergio Ruiz radiografia l’estat del sector tèxtil a Mataró
El mataroní presenta l'exposició 'Punt i seguit' al Col·legi d'Aparelladors i al Públic a partir d'aquest dimecres


Com és el sector tèxtil a Mataró en ple segle XXI? A què es dediquen les empreses del ram que han sobreviscut a la crisi i segueixen sent productives? Com és el dia a dia dels seus treballadors? Aquestes són les preguntes que ha intentat respondre el fotògraf mataroní Sergio Ruiz, a través de l’exposició ‘Punt i seguit’ que s’inaugura al Col·legi d’Aparelladors i al Públic el dimecres dia 19. “Crec que tocava fer una radiografia de la situació actual d’aquesta indústria que ha estat tan important en la història de Mataró”, explica Ruiz. Acompanyat de la seva càmera, ha visitat les empreses i centres d’aquest sector per extreure un testimoni gràfic de la seva activitat.

El resultat és un reportatge fotogràfic que pren per títol “Punt i seguit”. “El tèxtil a Mataró sempre ha estat això, un punt i seguit, una crisis rere una altra que tanmateix no han aconseguit acabar amb el sector”, relata el fotògraf. El panorama que Ruiz s’ha trobat i que exposa amb les seves fotografies és divers: grans marques localitzades a Mataró que tiren endavant amb força, acompanyades de petites empreses que aguanten “com poden”, segons les seves paraules. Ruiz s’ha fixat sobretot en els treballadors, amb una “mirada curiosa cap al seu dia a dia laboral”. Una rutina que poc té a veure amb les imatges del tèxtil del passat, de les grans fàbriques com Can Gassol. “Encara hi ha empreses que manufacturen, però moltes altres són dissenyadores o distribuïdores i tenen la producció a l’estranger”, explica.
El tèxtil, com a tants altres mataronins, toca molt de prop al fotògraf. “La meva família tenia una empresa tèxtil, i va haver de tancar portes després d’una de les moltes crisis dels darrers anys”. L’exposició forma part d’un projecte més ampli i a llarg termini en el qual Sergio Ruiz vol complementar el seu retrat del present del tèxtil amb una visió històrica del sector a Mataró. 

diumenge, 16 de desembre del 2012

UN ALTRE ADÉU: ANDREU ALFARO



Aquest migdia s'ha instal·lat al seu taller de Rocafort (Horta) la capella ardent de l'escultor Andreu Alfaro, mort als 83 anys a València. Amb ell desapareix, com ho feia fa pocs dies Oscar Niemeyer, un altre dels referents que ens quedaven del gran art del segle XX. Perquè d'artistes importants n'hi ha molts, al llarg d'un segle, però només uns pocs aconsegueixen la categoria de referent, és a dir, la suma del seu geni artístic amb la del seu compromís social i polític. Potser Niemeyer va ser més internacional, però a nivell local Alfaro va ser, sense cap mena de dubte, dels pocs referents que ens quedaven al nostre país.

Columnes a la Universitat Autònoma de Barcelona

Nascut a València el 1929, no es va dedicar a l'art fins als quaranta-quatre anys, però la seva obra (a més d'escultor era un excelent dibuixant) aviat va traspassar fronteres i es va convertir en un referent de l'escultura contemporània, si bé mai va deixar d'estar compromès amb el país, i els ideals de llibertat i democràcia han estat sempre una constant en la seva obra.  

Monument als Països Catalans (1981), a Tàrrega

Alfaro va formar part del Grup Parpalló, format a València el 1957 per connectar l'activitat artística valenciana amb el panorama internacional després de la guerra. 

Fortament influït en els seus començaments pels constructivistes Brancusi i Antoine Pevsner i per Jorge Oteiza, la seva obra 
My Black Brother, exposada a la Biennal de Venècia del 1966, va aconseguir un ressò internacional. 

La producció dels anys setanta està marcada per la realització de les Generatrius, una etapa influïda per les tècniques industrials que l'orientaran cap a investigaciones en la línia de l'art cinètic i del concepte de movimient: a finals dels seixanta va començar a treballar amb elements metàl·lics, com ara l'acer i l'alumini, i cap el 1980 amb el filferro i el marbre. A partir d'aquí tota la seva activitat escultòrica és ja una constant experimentació formal orientada cap a una "geometria de l'espai" basada en la intersecció de línies i volums.


Lebenskraft, situada davant de l'Ajuntament de Magúncia  

El 1980 rebé el Premi d'Honor Jaume I i el 1981 el Premi Nacional d'Arts Plàstiques. El 1991 la Diputació de València li va concedir el Premi Alfons Roig d'Arts Plàstiques. Entre les seves darreres exposicions, "Andreu Alfaro", el 2006. IVAM. Institut Valencià D'Art Modern. 

Els Rombes Bessons, Parc Cervantes, Barcelona
Port de Barcelona
Andreu Alfaro té obres en museus de tot el món i les seves escultures 
es poden contemplar en molts punts del país: a l'entrada d'Otos, als Jardins dels Vivers de València, l'estàtua d'Homenatge a Ausiàs March; a l'estació del nord de la mateixa ciutat l'Homenatge a la dona; les Columnes de la UAB, a l'entrada d'aquesta universitat, que representen la voluntat de coneixement, la llibertat d'expressió, la identitat cultural i la solidaritat. El Monument dels Països Catalans, a Tàrrega; els Rombes Bessons, l'escultura ubicada al Parc Cervantes de Barcelona; l'Escultura per a Europa, a Girona, i el Monument a la Dona de Terrassa.


Juanjo Estellés, Alfaro i Vicente Castellano a la galeria Rosalía Sender de València. 

La labor intel·lectual d'Alfaro, com l'artística, va ser ben intensa, i sempre va defensar la cultura i la llengua catalana. Destaca la seva vinculació amb els grups d'avantguarda de la València dels anys cinquanta, i la seva relació amb el seu gran amic Joan Fuster i el cantant Raimon, que el presentà a la Sala Gaspar en un dels primers recitals privats que va oferir a Barcelona. Al seu torn, Alfaro va dedicar el 1964 l'escultura "La veu d'un poble" al cantant de Xàtiva, que li va correspondre amb la cançó "Andreu, amic":


Andreu, amic

Andreu, amic, torsimany de metalls
d'on ha vingut la força i la vida
que retrobem en la teua escultura.

Dels ponts del riu i de les pedres velles,
dels clars matins, de la llum dels baladres,
dels teus dos peus de passejades dòcils.

Carrers estrets i espais poc metafísics,
tot l'entrellat d'una ciutat difícil,
indiferent i secularment puta.

Del llom del gos la majestat domèstica,
l'angle feroç de vertical segura,
essencials virginitats remotes.

Andreu, amic, torsimany de metalls,
eròtic cast de fusta ben antiga,
arribes tu on la paraula es trenca.

De ferro vell i de mesura insigne
-germans de crit- t'he fet aquest poema,
Andreu, amic, torsimany de metalls.
(1978)

Com a complement d'aquest homenatge a Alfaro us aconsellem la lectura de l'article de Daniel Giralt-Miracle que publica la revista Bonart, amb el seu discurs de recepció a l'Andreu com a membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, el març de 2010. 

divendres, 14 de desembre del 2012

MÉS SOBRE EL TALLER DE GRAVAT

Com a eina de servei als socis, i pensant que pot ser del vostre interès ja que no se n'ha fet cap mena de publicitat, repoduïm íntegrament el text de la convocatòria d'inscripció als cursos del TALLER DE GRAVAT:


L'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) de Mataró reobre el Taller Municipal de Gravat conduït per Jordi Rosés i Pilar Lloret. Amb una oferta de dos nivells, els cursos volen oferir d’una banda la possibilitat de conèixer el món del gravat (les tècniques, les eines, els materials, els papers...) i de l’altra, l’obertura del talller per ampliar l’aprenentatge de les diverses possibilitats del gravat calcogràfic.

Tallers

Introducció a les tècniques bàsiques del gravat i la xilografia


Nivell 1
Jordi Rosés gravat
Pilar Lloret estampació
Dilluns i dimecres, de 18 a 20 h 
Del 21 de gener al 15 de maig de 2013 (excepte del 25 de març a l’1 d’abril)
60 hores de taller
Preu: 270 euros (material no inclòs).
Lloc: carrer de Josep Montserrat Cuadrada, 43-49. 08303 Mataró

Curs adreçat a tothom que vulgui iniciar-se o aprofundir els coneixements de gravat calcogràfic i la xilografia com a mitjà contemporani d’expressió plàstica.
El curs aspira a donar una nova visió del gravat a partir del coneixement de diverses tècniques, així com proporcionar una base sòlida sobre els principis de l’estampació del gravat calcogràfic.

Programa• Presentació del curs. L’obra gràfica original – descripció dels sistemes d’impressió – el gravat calcogràfic – la xilografia – el reconeixement de l’estampa.
• El taller: característiques generals. Introducció a la utilització del taller. Preparació de les planxes: polir, bisellar, desengreixar, desoxidar.
• El gravat calcogràfic -Tècniques indirectes: ús del vernís dur, ús de vernissos acrílics, l’aiguafort, la menjada oberta, el vernís tou, l’aiguatinta acrílica amb aerògraf, l’ús de resines acríliques, el sucre.• El gravat calcogràfic - Tècniques directes: la punta seca, el mezzotinto, les ruletes, el burí, el puntejat.• La xilografia – eines occidentals i orientals per gravar la fusta – tipus de tintes – tipus de materials – planificació del treball – elaboració de la imatge – estampació manual (Baren) estampació amb tòrcul – estampació a planxa perduda.• L’estampació: els papers, les tintes, l’estampació amb una planxa, a una tinta, l’entintat en calent, la numeració de les edicions, l’anul•lació de la planxa.
Notes: 
· El període de matriculacions és fins a l’11 de gener.
· El curs admet un màxim de 12 alumnes i no es realitzarà si no hi ha com a mínim 10 alumnes matriculats.


Taller de pràctiques

Nivell 3
Jordi Rosés gravat
Pilar Lloret estampació
Dissabte, de 10 a 14 h 
Del 19 de gener a l’11 de maig de 2013 (excepte els dies 23 i 30 de març)
60 hores de taller
Preu: 270 euros (material no inclòs).
Lloc: carrer de Josep Montserrat Cuadrada, 43-49. 08303 Mataró
Curs adreçat a les persones que hagin fet els Nivells 1 i 2. Ensenyament tutoritzat i personalitzat segons les necessitats de l’obra de cada alumne des d’un punt de vista pràctic de taller.
L’objectiu d’aquest taller és desenvolupar i aprofundir els coneixements obtinguts en els cursos precedents, propiciant la creació pròpia mitjançant la realització d’un projecte personal i una proposta en comú (una carpeta de gravats, un llibre de bibliòfil, una edició, etc).
Programa
• Presentació d’un projecte de gravat calcogràfic. Estudi de la seva viabilitat, mitjans, tècniques a desenvolupar. Planificació del treball: mides, format, tiratge. Presentació del treball: carpeta, llibre, caixa etc. Assessorament tècnic a partir del projecte presentat. Realització de les planxes, estampació de les proves d’estat, obtenció del b.a.t., planificació de l’edició, preparació de les plantilles, preparació de les tintes i del paper. Estampació de les planxes, assecat de les estampes, manipulació i postproducció de les estampes. Presentació de l’edició, justificació del tiratge.
Notes: 
· El període de matriculacions és fins a l’11 de gener.
· El curs admet un màxim de 12 alumnes i no es realitzarà si no hi ha com a mínim 10 alumnes matriculats.

Inscripcions
· El període de matriculacions és del 10 de desembre de 2012 fins a l’11 de gener de 2013.
· S’haurà de formalitzar a les oficines de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) de Mataró, de dilluns a divendres, de 9 a 2 del migdia i de dimecres a divendres, de 6 a 8 del vespre.
· La documentació que s’haurà d’adjuntar és:
a) fotocòpia del DNI i fotocòpia del document amb el núm. de cc; 
b) full d’inscripció; 
c) full d’autorització bancària.
· Els cursos admeten un màxim de 12 alumnes i no es realitzarà si no hi ha com a mínim 10 alumnes matriculats.

Full d'inscripció   (Descarregueu-lo des d'AQUÍ)


Professors del Taller Municipal de Gravat
Pilar Lloret - estampació
Jordi Rosés - gravat
Són professionals del gravat des de I'any 1983 en què funden I'Escola d'Estiu Internacional de Gravat. Des d'aleshores fins I'any 1991 organitzen quaranta-sis cursos amb la participació de professorat i alumnes d'arreu del món. L’any 1992 funden Murtra Edicions, taller especialitzat en gravat calcografic i edició d'obra gràfica original. Reben el premi ACCA de l’Associació catalana de crítics d’art, per la trajectòria en el món del gravat i l'edició de llibres de bibliòfil i un LAUS de disseny gràfic. L´activitat docent continua amb diversos cursos a Itàlia, Canadà i a l'Estat espanyol. Des de l’any 1999 imparteixen regularment un curs de gravat calcogràfic a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca. Des de l'any 1997 dirigeixen els cursos del Taller de gravat de l'Ajuntament de Mataró, fruit dels quals han sorgit diverses exposicions dels alumnes i les mostres El gravat (Patronat Municipal de Cultura, 1999); Prova d'estat (Patronat Municipal de Cultura, 2000); El gravat no tòxic (Patronat Municipal de Cultura, 2004); Gravat matèric (Patronat Municipal de Cultura, 2005); La dificultat (Patronat Municipal de Cultura, 2006) i L’aiguatinta (Patronat Municipal de Cultura, 2008). L’any 2006 creen la pàgina web www.gravat.cat, dedicada a la divulgació del gravat.