divendres, 7 de desembre del 2012

L'ACTUALITAT DE MARC PRAT

En el comentari de la inauguració de la Col·lectiva de Gravat 2012 de la Presó dèiem que la major part dels participants, coneguts principalment per la seva activitat en altres camps artístics, treballen el gravat de la mà de Jordi Rosés i Pilar Lloret, en el seu taller d'Arenys de Munt.


Desaparegut el TALLER DE GRAVAT que dirigien, després d'un increible periple per diferents Instituts Municipals de Mataró, avui continuen la seva formidable tasca pedagògica a la Art Print Residence i la creativa i professional a Murtra Edicionsi fins allà es desplacen els matins dels dissabtes tots aquest artistes mataronins orfes de la tutela i el mestratge de la Pilar i en Jordi.


Una de les sorpreses de la Col·lectiva de Gravat ha estat l'obra presentada per Marc Prat, de qui coneixíem a bastament les seves sèries de claustres pintats (recordem algunes col·lectives nostres, la Biennal 2011 i fins i tot el Premi Bancaja del mateix any). Amb pocs dies, però, ha estat de doble actualitat, ja que a més de la seva participació a La Presó amb dos gravats del mateix tema, ha estat l'artista escollit per la Pastisseria Uñó per estampar precisament un claustre seu en el tradicional torró de Nadal.


En Marc ha estat treballant fort darrerament al taller d'Arenys de Munt, del que n'és artista resident. Com a reconeixement a la seva trajectòria, i molt especialment com a homenatge a la de Jordi Rosés i Pilar Lloret, us oferim aquest vídeo, publicat per ells mateixos, en el que en Marc prepara precisament el gravat que podem veure a La Presó. Moltes gràcies per la vostra feina!