dimecres, 26 de juny del 2013

COL·LECCIÓ BASSAT, QUARTA ETAPA



El proper dia 27 de juny, a les 19.30h., s'inaugura la quarta exposició de la Col·lecció Bassat a la Nau Gaudí de Mataró. Recordareu que la primera comprenia de l'any 1947 al 1969; la segona, de la dècada dels 70`s, presentava l'obra d'artistes nascuts abans de la guerra, com Guinovart, Ràfols-Casamada, Hernández Pijuan, etc., partícips de l’informalisme abstracte; la tercera, també dels anys 70`s, va mostrar un grup d'artistes nascuts després de la guerra i que tots varen coincidir a la Galeria Adrià.

I en aquesta quarta exposició (tercera dels anys 70`s) es presenta un grup d'artistes que van exposar en diverses galeries i que van des de la figuració a la abstracció. Consta de 87 obres de 9 artistes nascuts als anys quaranta. La mostra inclou escultures, dibuixos i teles dels artistes Sergi Aguilar, Francesc Anglès, Rafael Bartolozzi, Jaume Genovart, Victor Mira, Manuel Molí, Perecoll, Joan Pere Viladecans i Zush.

Tot i sent companys de generació, si bé els artistes de la mostra anterior recuperaven la figuració i es veien influenciats per corrents del moment com el pop-art, els de l’exposició actual presenten estils i influències del tot heterogènies, i si alguna cosa tenen en comú és, precisament, que cadascú va buscar un camí propi. En qualsevol cas, tots van participar del moviment renovador en el camp de la pintura i l’escultura figuratives, hereus dels nous corrents pictòrics internacionals, del moviment que Alexandre Cirici Pellicer determinà com “la plàstica contemporània catalana”.