dimarts, 15 de desembre del 2015

LA SUBLIMACIÓ DEL PUNT. ART A CAN MARFÀ

El proper dimecres 16 de desembre, a les 19:30 h, s'inaugura a Can Marfà una interessant exposició amb obres del seu Fons d'Art.


EL PUNT SUBLIMAT. LA COL·LECCIÓ D'ART DE LA FUNDACIÓ JAUME VILASECA
Durant el darrer quart de segle la Fundació Jaume Vilaseca ha creat una col·lecció d'art que actualment aplega més d'un centenar d'obres realitzades per artistes catalans amb un nexe comú: l'interès per la indústria tèxtil com a pretext iconogràfic. 
Amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la Fundació, el Museu de Mataró presenta a Can Marfà l'exposició "El punt sublimat. La col·lecció d'art de la Fundació Jaume Vilaseca", que es podrà veure fins al 31 de gener de 2016. 
L'exposició mostra una selecció d'obres que reflecteixen la relació simbiòtica que per a molts artistes hi ha entre l'art i la indústria. S'hi exhibeixen obres de pintura, dibuix i escultura d'estils i tècniques molt diversos, que abasten cronològicament un segle de producció artística (des de principi del segle XX fins a començament del XXI). Tots els autors estan o han estat vinculats a l'art i la cultura de Mataró, i al llarg de la seva carrera han mantingut una relació personal o professional amb la indústria tèxtil. Per a tots ells, les formes o els materials industrials han estat motiu d'inspiració plàstica o d'experimentació.

L'exposició s'ordena en cinc àmbits que mostren algunes de les temàtiques més representatives de la relació entre la indústria i l'art, no només des del punt de vista local, sinó al llarg de la història de l'art i la cultura contemporànies:

1. La fàbrica, escenari i símbol d'un temps
2. L'harmonia de les formes industrials
3. La fascinació per la màquina
4. L'enaltiment del treball
5. El punt, producte i font d'inspiració

(TEXT I IMATGE DEL WEB DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE MATARÓ)