dijous, 6 de juliol del 2017

PREMI TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ - 5 -

Continua a l'Ateneu la desfilada constant de públic visitant, quan ja portem pràcticament un mes des de la inauguració.

Mentrestant, però, a l'exposició van passant coses. Ahir, sense anar més lluny, la Fundació Iluro va progamar-hi una activitat que normalment es fa a la seva Biblioteca: ART TIME, dedicat en aquesta ocasió a Joaquim Torres García i les seves joguines.



La monitora habitual d'aquest espai, la Mònica, va fer primer una completa i didàctica explicació de qui era Torres García, com era la seva obra i, molt especialment, les seves joguines.



La Fundació s'havia provist, prèviament, d'una gran quantitat de peces de fusta blanca de diverses formes -cúbiques, triangulars, prismàtiques ...- i de pintura al guaix, retoladors i ceres perquè els menuts poguéssin pintar i decorar les seves construccions.



Ajudats pels seus familiars, més d'una vintena de nens i nenes van anar muntant i pintant les seves edificacions, i va ser especialment interessant veure tot el procés creatiu, primer de construcció i després de decoració, que van arribar en alguns casos a resultats ben atractius.




Al cap d'una hora i mitja tots els nens i nenes es van poder emportar a casa el resultat de l'experiència. 




A més de passar una tarda entretinguda presumim que alguns, potser a partir d'ara, sabran de qui els parlen quan sentin el nom de Torres García.