Com cada any pels voltants de Nadal, la pastisseria Uñó ens obsequia amb un torró "d'autor", que suma a l'excel·lència de la seva qualitat pastissera el valor afegit del disseny d'un artista mataroní.
Aquest any l'autoria artística de la llaminadura ha recaigut en el nostre company Mariano Cabellos, a qui felicitem tant per l'elecció prèvia com per la seva feina feta. No entrarem a valorar el torró des d'un punt de vista gastronòmic, que no ens correspon, però sí que volem significar que en Mariano, arrelat a Mataró des de 1970, és bàsicament un pintor que exerceix també d'escultor, gravador, fotògraf, escriptor i a més professor d'art.
En aquesta ocasió s'acosta a la creació pastissera des del seu vessant escultòric, amb una obra inspirada en la ciutat de Mataró. Ha emprat l'alabastre, un material noble, com a mitjà per fer una obra com si es tractés d'una troballa arqueològica, en què és tan rica la nostra ciutat.
El motiu representat s'inspira en les decoracions de les grans portes d'algunes cases als voltants de Santa Maria, portes que tan bé havien de conèixer els veïns de l'estret Carreró, on vivia i treballava la família de luthiers Marqués, a començaments del segle XVIII. L'obra que ens presenta Mariano Cabellos vol ser també un homenatge a aquests constructors de violins de la nostra ciutat. De la seva obra només ens ha arribat un fragment de violí, actualment al Museu de la Música de Barcelona, i un violí sencer que pertany a la Col·lecció Parramón.
Les dues fotografies inferiors són del propi Mariano Cabellos. El bodegó prové del Capgròs digital.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada