dilluns, 13 de desembre del 2010

GRAVADORS I "GRAVEURS"

El dissabte passat, a una hora tan poc habitual com la una del migdia, es va inaugurar a l'Espai f del Foment l'exposició GRAVADORS I GRAVEURS, una mostra conjunta del Taller de gravat de Mataró i Le Centre de Gravure de Céret.


L'horari es justifica, com és obvi, per facilitar l'assistència dels membres del centre francès. La possibilitat de l'exposició conjunta l'explica Jordi Rosés, director amb Pilar Lloret del Taller de Gravat de l'IMAC i responsable de la part mataronina de la mostra per part dels seus alumnes del curs 2009-2010:


"Reprenent l'esperit dels 80 d'una sèrie de galeries europees impregnades d'idealisme i contracultura, que s'especialitzaven en programar exposicions d'anada i tornada, "Andante e Ritorno", volem incentivar el flux lliure entre artistes, obres i idees.
Amb aquesta mostra pretenem encetar una nova etapa del taller, tot propiciant exposicions d'intercanvi al voltant de l'obra gràfica i especialment del gravat".


No podem sinó felicitar el Taller i els seus responsables per aquest nou rumb que pretén donar-li, i que propiciarà alhora donar a conèixer una magnífica feina més enllà dels límits locals i, recíprocament, veure de primera ma què es fa en altres contrades.

"Perquè en aquesta magnífica exposició de gravadors es pot contemplar tot el ventall de l'obra gràfica moderna: partint del gravat calcogràfic, passant per la xilografia, linografia, serigrafia, litografia, monotips i acabant amb el fotogravat calcogràfic i la reproducció digital amb la Glicée"


Cal agrair a més als responsables tècnics del muntatge la magnífica realització del mateix, especialment coneixent les dificultats econòmiques a les que ha hagut de fer front, i que esperem no siguin obstacle per el futur del Taller.

Felicitem des d'aquest blog a tots els artistes participants per la seva feina, però molt especialment als que són també companys nostres de l'Associació.