dimecres, 15 de desembre del 2010

INESPERAT REGAL DE NADAL

Fa força temps, el regals els portaven els Reis. Mica en mica, hem anat avançant la data de lliurament, i així primerament van començar a fer-se per Nadal, però entre els caga-tiós i fins i tot els amics invisibles hem acabat fent-nos regals des de l'inici fins al final de les il·luminacions. De fet, no és que s'avancin, és que es multipliquen, ja que es fan tots sense renunciar a cap, per molts mal de caps -i de butxaques- que ens portin.  


Avui, i sense perjudici de què passeu pels dos MINI ARTS a firar-vos per tots els vostres compromisos, us volem obsequiar, encara que no sigui l'època, amb un regal que ben segur us satisfarà. No és mèrit nostre, ni hi tenim res a veure, però ens fa il·lusió obsequiar-vos avui mateix amb aquesta primícia: 


Tancades les sales d'art romànic per les reformes que s'hi estan portant a terme, el MNAC ha presentat avui les exposicions temporals dels propers mesos.


La primera exposició que es podrà veure el 2011, a finals de febrer, serà Joaquín Torres-García a les seves cruïlles, comissariada per Tomàs Llorens.

Torres-García a les seves cruïlles, segons el propi Museu, reunirà més de vuitanta obres, principalment dibuixos, molts d’ells inèdits, de la col·lecció d’Alejandra, Aurelio i Claudio Torres García, tot i que també es presentaran pintures i construccions en fusta. La mostra recorrerà, en els seus trets essencials, la trajectòria creativa de Joaquim Torres García, una trajectòria que comprèn aproximadament la primera meitat del segle xx.
El propòsit d’aquesta exposició és aproximar el visitant a la intimitat del procés creatiu de l’artista, i mostrar les cruïlles en què es va trobar al llarg de la seva trajectòria: la inflexió clàssica del modernisme o els anys de París i Nova York. La mostra analitza els mites i temes recurrents a l’obra de Torres-García, al mateix temps que explora el contrast i la síntesi, o equivalència profunda.
L'exposició es podrà veure des del 25 de febrer fins els 19 de juny , un mes després d'inaugurar-se el nostre Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró, i cap de les activitats complementàries que puguem fer al voltant del Premi podien tenir un millor complement.
Aquesta notícia, de la que no en sabem més detalls que aquests anunciats avui, ha sigut com un inesperat regal avançat de Nadal. Com a tal us l'oferim a tots vosaltres. 
El MNAC dedica des de l'octubre passat una sala al pintor i escultor Joaquim Torres García amb pintures i estructures de fusta, cedides temporalment pels seus néts, que abracen tota la seva evolució per les diferents avantguardes de començaments del segle XX. Com a complement del regal de l'exposició, us proposem aquest video de la Sala Torres García:

(Podeu ampliar a pantalla sencera i saltar-vos la publicitat clicant sobre els llocs adequats)