dissabte, 25 de gener del 2014

"BEAUTY"

La tècnica avança a un ritme tan vertiginós que ens és difícil poder assimilar els canvis: quan comencem a familiaritzar-nos amb una novetat, una altra ja l'ha sobrepassat i ens ha desbordat totalment sense donar-nos temps a adaptar-nos a la nova situació.

Això passa també amb la tècnica aplicada a l'art, no ja en l'aspecte creador dels artistes més "contemporanis" sinó en la mera presentació i divulgació de l'art més clàssic.

Si fa pocs anys ens sorprenia un vídeo fet amb la tècnica del "morphing" (aquell memorable Women in Art de Phillip Scott Johnson) ara els recursos informàtics permeten dotar de moviment certes parts d'una pintura, provocant una sensació certament impactant.

Beauty és una obra sorpenent de Rino Stefano Tagliafierro, en la que una sèrie de quadres, referents ben coneguts de la Historia de l'art, cobren vida animats per les noves tecnologíes i el talent indubtable del seu autor. El resultat és impresionant, d'una bellesa delicada en la primera meitat, i corprenedor en la segona. Realment fantàstic.