dimecres, 8 de gener del 2014

NOVA COL·LECTIVA "15X15" A LA PRESÓ


El divendres 10 s'inaugura a la nostra Sala d'Exposicions de La Presó una nova mostra col·lectiva. El títol de 15x15 fa referència al format obligatori, que tots els participants han de respectar per mantenir la uniformitat del muntatge.

Són tres les exposicions col·lectives que organitza habitualment l'Associació: la Col·lectiva Sant Lluc, a l'Ateneu, que inaugura la temporada al setembre; la de punts de llibre, per Sant Jordi; i aquesta pels voltants de Nadal o començaments d'any, que sempre manté la tònica d'un format reduït però que varia en tècnica, suport o temàtica a cada edició, per fomentar la participació d'artistes de moltes diferents disciplines i, al mateix temps, procurar una diversitat que eviti la monotonia i afavoreixi la creativitat i diversitat.

Però si en altres ocasions la característica comuna -a banda el format- era la tècnica (dibuix, gravat...), en aquesta edició el procediment és lliure, igual que la temàtica, però l'obligatorietat rau en què ha de ser obra sobre paper.

És sorprenent veure com una cinquantena d'artistes poden imaginar, amb el mateix format i suport, tanta varietat d'obres, tants temes diferents, tantes solucions gràfiques diverses, tants recursos estètics!

Us convidem a venir a veure aquesta exposició, que ben segur us resultarà molt atractiva. I com que preveiem una gran acollida (més de cinquanta artistes poden portar molt públic a visitar-la) ja us anunciem que hem pogut posposar la següent exposició programada i mantindrem el "15x15" fins el 9 de març, ocupant dos torns.