dilluns, 20 de gener del 2014

OBRE LA CASA LLEÓ MORERA DE BARCELONA



La Casa Lleó i Morera, de Domènech i Montaner, es podrà visitar a partir d'avui, quan els 400 metres de la planta noble (pis principal i pati interior de la casa) s'obriran als visitants després de la restauració duta a terme per Núñez i Navarro, el seu actual propietari.

Els hereus de Lleó i Morera van vendre l'edifici, que va passar a mans privades, i va anar canviant de propietari fins adquirir-lo el 2006 Núñez i Navarro.

Mentrestant, la casa va tenir diferents usos comercials, des de l'estudi de fotografia de Pau Audouard fins a la botiga de Loewe i un showroom de Guess, entre altres, que van danyar considerablement la casa. 

Un dels atractius de la visita és poder apreciar l'obra dels més destacats mestres i artesans de l'època modernista -uns 40-, entre els que hi trobem escultures d'Eusebi Arnau, mosaics de Lluís Bru i Mario Maraliano, mobles de l'ebenista Gaspar Homar i pintures i vitralls d'Antoni Rigalt, que ens transporten a la vida burgesa de finals del segle XIX i principis del XX.

Aquesta casa és un dels tres edificis de la "Mansana de la Discòrdia", juntament amb la Casa Batlló, d'Antoni Gaudí, i la Casa Amatller, de Josep Puig i Cadalfalch, i il·lustra la competència entre els tres grans arquitectes de l'època, encara que "entre ells regnava un gran respecte".

Les visites s'han de concertar a través d'Internet, amb reserva prèvia, i els grups seran de 25 persones com a màxim. Hi haurà explicacions en català, castellà i anglès.